Logo
Ispiši ovu stranicu

Udruge Brum i Agape kroz projekt „Eko mališani“ uče djecu o ekologiji i zaštiti okoliša

Udruge Brum i Agape kroz projekt „Eko mališani“ uče djecu o ekologiji i zaštiti okoliša

Ovaj tjedan udruga Brum zajedno s udrugom Agape provodi praktičnu fazu projekta “Eko mališani” koja podrazumijeva odlazak u vrtiće i obrađivanje teorijskih tema u kombinaciji s praktičnim prikazom kompostiranja organskog otpada.

Projekt se bavi edukacijom djece predškolske dobi o temama vezanim za ekologiju i zaštitu okoliša. Cilj je postići visoku razinu svjesnosti kod najmlađih o značaju i važnosti ekologije u svakodnevnom životu.

Predavači su na jednostavan način demonstrirali, a zatim pustili djecu da sami odlažu biorazgradivi otpad u zadane posude. Isti kompost služiti će djeci za sadnju bilja u sljedećim fazama ovog projekta, a posude za kompostiranje će ostati u vlasništvu vrtića kako bi djeca, i nakon završetka ovog projekta, mogla primjenjivati prenesena im znanja u svakodnevnici.

Osim Dječjeg vrtića Ljubuški, predavanje je održano i u tri broćanska vrtića: Dječji vrtić Čitluk, Dječji vrtić Stefano, Vionica i Dječji vrtić “Sv. Mala Terezija” - Majčino selo. Ovakve aktivnosti su prijeko potrebne u vrtiću kako bi naša djeca, od malih nogu, stjecala navike i vrijednosti od kojih će uvelike ovisiti kvaliteta života u budućnosti

Projekt “Eko mališani” osmislila je i provodi Broćanska udruga mladih Brum, zajedno s partnerom Udruga mladih Agape iz Ljubuškog u sklopu “Jačanja zelene mreže” koju uz financijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!