Logo
Ispiši ovu stranicu

Danijela Kraljević uz potporu Grada Ljubuškog razvija vlastiti posao

Danijela Kraljević uz potporu Grada Ljubuškog razvija vlastiti posao

Jačanje gospodarstva jedan je od prioriteta vodstva Grada Ljubuškog, a da se na tome konkretno radi dokazuje i projekt pomoći marginaliziranim grupama žena u razvoju vlastitih poslovnih aktivnosti.

Sedam Ljubušanki, među kojima je i Danijela Kraljević, uz potporu Grada Ljubuškog i USAID/INSPIRE-a dobit će po 8.571,43 KM za financiranje troškova prilikom registracije obrta.

Pozitivne reakcije

I dok su se neke od dobitnica ovih sredstava odlučile za izradu slastica, odjeće, personaliziranih predmeta.., Kraljević će nastaviti s izradom unikatnih saksija nastalih primjenom cel-bet tehnike. Uz dekorativne saksije, ova mlada majka troje djece i ekonomistica po struci, kupcima nudi i sve popularnije sukulente.

„Obožavam cvijeće, osobito sukulente koji su u posljednje vrijeme postali nezaobilazan dekor u vrtovima, na balkonima… Jednostavni su za uzgoj i održavanje pa tako i sama uspijevam razmnožiti neke vrste. Mogu reći kako su u posljednje vrijeme sve traženiji“, kazala je Kraljević za Dnevni list koja svoju kreativnu stranu upotpunjava i slikanjem.

Za izradu saksija, dodala je, potreban je novinski papir (dnevne novine), voda te cement. Količina papira ovisi o veličini saksije koju planirate raditi, a osim što su unikatne i otporne na sve vremenske uvjete, prihvatljiva im je i cijena.

Danijela-sukulenti.jpg

„Iako sam u ovom poslu relativno kratko, zadovoljna sam pozitivnim reakcijama kupaca i potražnjom za proizvodima koje nudim. Svi oni koji se pobliže žele upoznati s onime čime se bavim, detaljnije informacije mogu dobiti pregledom Facebook stranice „Sunčica“, rekla je Kraljević.

Potpisivanje ugovora

Podsjetimo, u srijedu je u zgradi Gradske uprave upriličeno potpisivanje tripartitnih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje poslovnih djelatnosti marginaliziranih grupa žena između USAID/INSPIRE-a, gradonačelnika Vedrana Markotića i korisnica sredstava.

„Naše su žene vrijedne i sposobne i na nama je da im pomognemo koliko možemo, da im damo početnu pomoć kako bi kasnije mogle uspješno razvijati svoje poslovanje“, kazao je tom prigodom gradonačelnik Markotić.

Piše: Antonela Marinović Musa

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!