Logo
Ispiši ovu stranicu

Dječji vrtić Ljubuški sudjeluje u projektu “Eko Mališani”

Dječji vrtić Ljubuški sudjeluje u projektu “Eko Mališani”

Broćanska udruga mladih BRUM, s partnerom Udrugom mladih Agape iz Ljubuškog i nekolicinom članova HPD Brotnjo, osmislila je i pokrenula projekt “Eko Mališani”, koji uz financijsku podršku Ambasade Republike Italije  u BiH, implementira implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Aktivnosti se provode i na području grada Ljubuškog u Dječjem vrtiću Ljubuški, a projekt se bavi edukacijom djece predškolske dobi o temama vezanim za ekologiju i zaštitu okoliša.

Cilj je postići visoku razinu svjesnosti kod naših najmlađih o značaju i važnosti ekologije u svakodnevnom životu. Ovaj projekt praktično pokazuje kompostiranje organskog otpada, pruža znanje o vrstama i načinima sortiranja otpada, provodi edukaciju o prednostima recikliranja i višekratne upotrebe reciklažnog otpada, provodi akcije čišćenja i kultiviranja vrtova lokalnih vrtića i podiže svijest mališana o obnovljivim izvorima energije.

Ovakvi projekti su prijeko potrebni kako bi djeca, od malih nogu, stjecala navike i vrijednosti od kojih će uvelike ovisiti kvaliteta života u budućnosti. Zahvaljujući projektu udruge Brum u Dječjem vrtiću Ljubuški u prvoj fazi će se održati predavanje za djecu, a u drugoj fazi sadnja biljaka i postavljanje pametne – solarne klupe.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!