Logo
Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori sa korisnicama programa za potporu razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena [foto]

Potpisani ugovori sa korisnicama programa za potporu razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena [foto]

Sedam Ljubušanki, u okviru projekta potpore marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa, uz potporu Grada Ljubuškog i USAID/INSPIRE-a kreće u realizaciju svojih poslovna ideja kroz započinjanje vlastitog poslovnog pothvata.

Tim povodom, u srijedu je u zgradi gradske uprave upriličeno potpisivanje tripartitnih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje biznisa marginaliziranih grupa žena između USAID/INSPIRE-a, gradonačelnika Vedrana Markotića i krajnjih korisnica sredstava.

Nikolina Miličević, Petra Jelčić, Romilda Ćutuk, Antonija Boras, Ana Krajinović, Antonija Kolobarić i Danijela Kraljević dobit će po 8.571,43 KM. Grant sredstva su namijenjena za financiranje troškova u okviru registrirane djelatnosti.

Riječ je o potpori u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja, nezaposlene mlade žene mlađe od 35 godina te žene koje su na neki drugi način marginalizirane, a koje dosad nikad nisu imale registrirani obrt ili tvrtku.

Uslužne i proizvodne djelatnosti

Promocija starih tradicionalnih zanata, izrađivanje odjeće, slastičarstvo, fotografiranje, izrada personaliziranih predmeta, uzgoj ukrasnog bilja i usluge održavanja i uljepšavanja kućnih ljubimaca su djelatnosti koje će biti pokrenute, a poduzetnicama će biti pružena uz financijsku i mentorska potpora.

Nadaju se kako će uz dobivenu potporu uspjeti razviti posao na duže staze.

– Drago nam je na ovoj potpori koja će nam dobro doći – kazala je Nikolina Miličević koja će izrađivati suvenire od kamena – kamene kućiće, gravirane ploče i sl.

Ugovor sa odabranim aplikanticama potpisan je na godinu dana. One imaju ugovornu obavezu da u roku od maksimalno dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora registriraju svoju djelatnost.

– Ovaj program se naslanja na postignuća prethodnog programa podrške marginaliziranim grupama u BiH od 2015. do 2020. godine. Naši podaci pokazuju da je više od 70% tih biznisa i danas aktivno. Upravo iz tog razloga USAID je želio da nastavi pružati podršku kroz kreiranje novih radnih mjesta – rekla je Dunja Škaljo ispred USAID/INSPIRE-a.

Potpora ženskom poduzetništvu

Sredstva su odobrena po javnom pozivu koji je proveden na temelju Poduzetničkog fonda za žene, nastalog udruženim sredstvima Grada Ljubuškog i USAID-ova Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE).

– Jedan od osnovnih naših ciljeva otkako sam preuzeo ovu dužnost prije dvije ipol godine, uz demografiju je bilo i jačanje gospodarstva. Ovdje imamo sedam mladih žena sa sedam različitih ideja. Prepoznali smo njihove poslovne planove i želju da uspiju. Drago nam je da im možemo pomoći, a kroz vrijeme će oni, zahvaljujući svom trudu, radu i zalaganju sigurno uspjeti te poslove postaviti na noge – istaknuo je gradonačelnik Vedran Markotić te im poželio uspjeh u radu.

Grad Ljubuški je i ranije ulagao u projekte ekonomskog osnaživanja žena uključivanjem u poduzetničke aktivnosti.

Naše su žene vrijedne i sposobne i na nama je da im pomognemo koliko možemo, da im damo početnu pomoć da bi kasnije razvijale uspješno svoje poslovanje – zaključio je gradonačelnik Markotić.

IMG_1587.JPG

IMG_1597.JPG

IMG_1602.JPG

IMG_1609.JPG

IMG_1615.JPG

IMG_1617.JPG

IMG_1621.JPG

IMG_1631.JPG

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 18 Siječanj 2023 14:11
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!