Logo
Ispiši ovu stranicu

Milenko Dropulić i Bruno Grgić o “Danu otvorenih vrata” GSS-a Ljubuški

Milenko Dropulić i Bruno Grgić o “Danu otvorenih vrata” GSS-a Ljubuški

U ponedjeljak 20. lipnja GSS Ljubuški otvorit će svoja vrata za posjetitelje koji se žele bliže upoznati sa svijetom gorskog spašavanja.

Svi koji žele mogu otići u stanicu GSS-a na stadionu Babovac od 19 do 22 sata i vidjeti što sve tamo ima.

Otvoriti ćemo vrata naše stanice koju privodimo kraju. Svi naši sugrađani pozivaju se da navrate i vide čime raspolaže GSS Ljubuški. Imamo dosta opreme, građani će se moći upoznati s opremom za spašavanje na vodi, opremom za traganje i speleo-spašavanje. Roditelji mogu povesti i djecu, u našoj stanici imamo umjetnu stijenu, to će biti atrakcija za djecu. Stoga bi ovaj dan otvorenih vrata baš dio idealan za djecu te pozivamo roditelje da povedu djecu da mališani probaju kako je to penjati se po umjetnoj stijeni. Tu će biti naši članovi koji će osiguravati tako da se mogu penjati bez ikakvog straha. Uz djecu, i odrasli se mogu penjati na stijenu jer je ta stijena i namijenjena za obuku odraslih spašavatelja“, ističe Milenko Dropulić, pročelnik GSS-a Ljubuški.  

On dodaje kako će tu biti i potražni pas s kojim će se djeca moći poigrati.

Svi će biti rado viđeni gosti, sve ćemo upoznati s našim radom, možda se nekome i svidi pa nam se priključi jer naša su vrata svima otvorena“, ističe Dropulić.

Inače, ovaj dan otvorenih vrata se organizira u sklopu projekta koji se provodi u suradnji s Gorskom službom spašavanja Češke Republike i Češkom razvojnom agencijom.

Bruno Grgić, član Upravnog odbora Saveza gorskih službi spašavanja u BiH ističe kako je riječ o projektu koji se privodi kraju.

Projekt traje već dvije godine, riječ je o suradnji GSS-a Češke Republike, Češke razvojne agencije, sa strane BiH nositelj projekta je GSSuBiH i Ministarstvo sigurnosti. Kroz ovaj projekt se prvi put praktično dogodilo i ujedinjenje GSS-ova. Znači 41 stanica gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini sudjeluje u projektu, bez obzira gdje su i u kojem su savezu. Kroz projekt se radi na pomoći razvoju gorske službe spašavanju, a jedan dio je fokusiran i na osiguranje planinarskih staza tako da će se kroz ovaj projekt do kraja godine odraditi i dio osiguranja opasnih dionica na Bijeloj stazi Via Dinarice koja prolazi kroz BiH. Kroz projekt smo dobili dio školskog seta opreme za zimsko spašavanje, također stanice su kroz projekt iskazale gdje su najslabije opremljene, pa su Česi i taj dio financirali stanicama, nabavku opreme…“, ističe Grgić.

Dropulić ističe kako ljubuški GSS ima mnogo posla te redovito idu u potražne akcije i akcije spašavanja.,

I ove godine, kao i svih prethodnih godina, iza GSS-a Ljubuški su odlični rezultati. U zadnjih par godina se vidi kolika je potreba Gorske službe spašavanja. Redovno izlazimo na teren, nije bitno kakvo je vrijeme, kakvi su uvjeti. Samo u zadnjih dvadesetak dana smo imali brojne akcije. Uz naš LJOF gdje smo radili trodnevno osiguranje i trudili se da to bude na najvišem mogućem nivou, imali smo i akciju potrage u Zvirićima gdje smo uspješno našli našeg sugrađana. Na blagdan svetog Ante i jučer imali smo dvije akcije u Međugorju gdje smo također uspješno odradili akcije“, ističe Dropulić.

285749868_1044086252903994_1903175166064924178_n.jpg 

 

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!