Logo
Ispiši ovu stranicu

Krenuli radovi na utopljavanju Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića

Krenuli radovi na utopljavanju Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića

Nakon što je maturantima zazvonilo posljednje školsko zvono, u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški krenuli su infrastrukturni radovi.

Umjesto maturanata u školi su radnici koji mijenjaju stare, dotrajale i nefunkcionalne otvore na zgradi.

Mijenjamo otvore na školi na katu i prizemlju što će imati veliki značaj za uštedu energije kao i za stvaranje povoljnijih uvjeta za rad – rekla je ravnateljica škole Mila Primorac.

Radovi se provode u okviru projekta energetske učinkovitosti: Utopljavanje Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški – izmjena otvora na zgradi. Projekt ukupne vrijednosti 130.000 KM sufinanciraju Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Županija Zapadnohercegovačka i Grad Ljubuški.

Izmjenom navedenih otvora, u novu školsku godinu škola će ući s boljim uvjetima boravka, a u predstojećem razdoblju cilj je cjelovita toplinska zaštita, odnosno izmjena krovišta zgrade i izolacija zidova čime bi se dodatno uštedjelo na energiji. Osim toga, u planu su i nove učionice.

Planiramo napraviti šest novih učionica tako da se sva nastava može održavati u jednoj smjeni da bi bili i učenici i roditelji zadovoljni, a samim time bi uštedjeli na električnoj energiji. S novim učionicama, imali bi i opremljene kabinete pa bi naši učenici mogli obavljati praksu u školi i mogli bi puno više naučiti nego što je to sad moguće – zaključila je ravnateljica Primorac.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!