Logo
Ispiši ovu stranicu

Druga večer Hercegovina travel festa u Ljubuškom

Druga večer Hercegovina travel festa u Ljubuškom

Druga večer Hercegovina travel festa u Ljubuškom privukla je velik broj posjetitelja, glavna dvorana Kulturnog centra se ispunila do posljednjeg mjesta, neki su i sjedili po podu dok su trajala predavanja.

Početak večeri je pripao Jurici Galiću – Juki, a on je nadugo i naširoko pričao o svom putovanju u Egipat gdje je obišao nezaobilazne piramide i hramove, ali se znao zaputiti i do lokacija gdje rijetki turisti zalaze.

Pričao je Galić tako o svojim susretima s Koptima koji žive u dijelu Kaira poznatom kao „grad smeća“ mjestu koje je na svakom koraku puno otpada, ali i o tome kako se zaputio i do „grada mrtvih“ gdje ljudi žive u jednom velikom groblju.

Svoje predavanje Galić je upotpunio sjajnim fotografijama, a budući da je riječ o vrsnom fotografu čije je radove u više navrata objavio i ugledni „National Geographic“, fotografije su plijenile pažnju. Tako je Galić uz pomoć slajdova gostima približio brojne egipatske lokacije, od piramida u Gizi do Abu Simbela.

Nakon Galića, pozornicu je zauzeo Ivan Kapović iz Opuzena, a on je pričao o tome kako je s grupom avanturista s biciklima krenuo s juga Afrike do Kilimanjara. Imalo se i u ovom dijelu večeri što čuti, Kapović je uz šaljive doskočice pričao o zgodama i nezgodama njihove male ekspedicije, o odustajanjima i međusobnim svađama, o prelijepim afričkim prizorima, vožnji čamcima na Zambeziju gdje su imali bliski susret s ogromnim nilskim konjem razjapljenih čeljusti, te mnogo čemu drugome.

Kraj večeri pripao je Robertu Dacešinu koji vodi putopisni blog Rio, a njegova tema je bila kako putovati i pri tome zarađivati. Pričao je i Dacešin o svojim putovanjima diljem svijeta, ali je najveći dio posvetio upravo ljepotama u BiH. Poentirao je s tvrdnjom kako mi sami nismo svjesni što sve imamo u svojoj blizini dok je prikazivao svoj kratki filmić s naslovom „Zašto Bosna i Hercegovina može biti BROJ 1 destinacija na SVIJETU?„

U Kulturni centar sinoć je stigao i Goran Milić koji će večeras održati predavanje, a on je sinoć put bio u ulozi posjetitelja, marljivo je uzimao bilješke te se i sam uključivao u diskusiju s predavačima.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!