Logo
Ispiši ovu stranicu

Pogledajte koliko je u Ljubuškom osoba cijepljeno

Pogledajte koliko je u Ljubuškom osoba cijepljeno

Proces cijepljenja u Domu zdravlja Ljubuški započeo je u ožujku 2021. godine, a prema podacima koje je Dnevni list dobio iz ove zdravstvene ustanove,

dosad je cijepljeno 2.215 osoba koje su primile sve tri doze cjepiva.

Trenutačno su građanima na raspolaganju cjepiva Pfizer i Sinopharm, a priliku za cijepljenje imaju svakog četvrtka od 8 do 13 sati u prostorijama Higijensko-epidemiološke službe DZ Ljubuški.

„Pretežno se radi o osobama koje dolaze primiti treću dozu cjepiva, njih oko 50 do 100, dok je zasad nešto manji broj onih koji se tek odlučuju za cijepljenje. Cijepe se većinom starije osobe, dok mladi odlaze i u susjedni Vrgorac“, kazali su iz DZ Ljubuški.

A kako bi građani lakše došli do potrebnih informacija, u funkciji je i Facebook stranica Doma zdravlja Ljubuški, putem koje redovito obavještavaju o terminima cijepljenja, ali i daju upute kako postupati u slučaju pojave simptoma infekcije koronavirusom.

„Liječnike koji rade na Odjelu obiteljske medicine ili Odjelu pedijatriji, u slučaju pojave simptoma, najprije kontaktirajte telefonskim putem. Na taj način dobit ćete upute o daljnjem postupanju, pregledu, testiranju ili ostaloj obradi te tako izbjeći gužve, čekanja i ostale organizacijske probleme. Molimo vas da se pridržavate i već stotinama puta ponovljenih epidemioloških mjera te da održavate tjelesnu distancu, nosite maske, perete ruke i izbjegavate velika okupljanja. Tako ćemo izbjeći brojne probleme vezane za Covid-19, ali i zarazu virusom gripe“, naveli su, između ostalog, iz DZ Ljubuški.

Kažimo i to kako su na području Zapadnohercegovačke županije, prema posljednjim dostupnim podacima koji su objavljeni na službenoj stranici Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, s tri doze cijepljene 1.134 osobe, s dvije 8.968 osoba, a s jednom njih 9.420. Na raspolaganju su još 1.394 doze cjepiva.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!