Logo
Ispiši ovu stranicu

Najava „Dana sjećanja“ u Ljubuškom

Najava „Dana sjećanja“ u Ljubuškom

„Potrebno je, da mjesne crkve učine sve, da ne prepuste zaboravu spomen onih, koji su pretrpjeli mučeništvo!“ – sv. Papa Ivan Pavao II.

S ponosom na tradiciju koju smo započeli prije više od 10 godina, riječima kojima smo započeli Dane sjećanja najavljujemo i ove godine organiziranje: „Dana sjećanja“ u Ljubuškom 17.11.2021. organizaciji Grada Ljubuškog, Samostana Sv. Ante Humac i Kluba navijača Hrvatske reprezentacije “SINOVI”.

Od ove godine Dan sjećanja će se obilježavati kako je to uobičajeno u čitavoj Hrvatskoj, u predvečerje pada gradova heroja Vukovara i Škabrnje.

Za ovu veliku 30. obljetnicu pozivamo Vas da, već uobičajeno, zapalite jednu svjeću na Trgu dr. Franje Tuđmana, sudjelujete na svetoj misi u crkvi Sv. Kate u 18 sati te da ponosno i dostojanstveno svi skupa sudjelujemo u mimohodu poslije mise od crkve Sv. Kate kroz Vukovarsku ulicu do Trga. Tu ćemo se još jednom svi skupa pomoliti i ostaviti svoje svijeće s kojima smo išli u mimohodu.

Budi s nama ponosan na slavne dane naše prošlosti. Žrtva nije bezveze kako neki ponovno žele prikazati svojim tekstovima, jer je ona za nas “zlato” upravo ono vječno zlato koje nikad sjaja izgubiti neće i žrtva koja je rastjerala svu tamu i tugu te ju pretvorila u ponos i slavu koja će vječno živjeti.

Žrtva branitelja nije uzaludna jer su svojim životima izborili našu pobjedu. Hvala im na tome! Ovo će biti još jedno sjećanje na žrtve Vukovara, Škabrnje, Uzdola, Grabovice, Ljubuškog, Vareša kao i svih mjesta stradanja hrvatskog naroda.

18.11. se sjećamo i osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne, zajednice koja je osigurala naš opstanak i stvaranje naše današnje države Bosne i Hercegovine. Nek sjećanja budu i opomena na vremena koja se više ne smiju ponavljati.

Sjetite se i riječi našeg Ljubušaka “Da su oni sada, ovdje među nama, vjeruj mene, tebe ne bi bilo.” Dođi, zapali i ti jednu svijeću!

Izvor: Ljportal.com

257478594_613978763113306_5526199016612384380_n.jpg

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!