Knjižnica Ljubuški obilježit će Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama u BiH

Knjižnica Ljubuški obilježit će u petak 29. listopada Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama u BiH.

Naime, prigodnom akcijom “Čitaj i ti”, u okviru koje će učenici 3. razreda OŠ Marka Marulića Ljubuški posjetiti knjižnicu te se pobliže upoznati s blagodatima iste, kao ujedno i besplatno učlaniti, Knjižnica Ljubuški će, u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Mostaru, obilježiti Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama u BiH.

Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama realizira se kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services “ (Umrežena biblioteka – službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu bibliotečkih usluga).

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama je podsjetiti građanke i građane na važnost sudjelovanja knjižnice u izgradnji društva znanja.

Na ovaj način će Sveučilišna knjižnica u Mostaru, zajedno sa fakultetskim knjižnicama i knjižnicama partnerima – među kojima je i Knjižnica Ljubuški, promovirati svoje usluge i ukazati na važnost knjižnica u obrazovanju, ali i ostalim segmentima razvoja pojedinca.

thumbnail_Nac._dan_svjesnosti_o_knjižnicama.jpg

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 27 Listopad 2021 17:56
 
index Instagram400x230 youtube