Logo
Ispiši ovu stranicu

Projekt FORT-NET ”Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori” [video]

Projekt FORT-NET ”Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori” [video]

Projekt FORT-NET ”Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori” financira Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora (2014-2020).

Projektom su poboljšani uvjeti za stvaranje održive turističke ponude koja se temelji na kulturnoj baštini smještenoj na periferiji urbanih središta i u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kroz predviđene projektne aktivnosti, kao što su: mapiranje i tumačenje turističke ponude, izrada studijske dokumentacije za identifikaciju ključnih staza, uređenje pristupnih staza, arheološka istraživanja, konzervatorsko-restauratorski radovi, edukacijske aktivnosti itd, poboljšana je kvaliteta i raznolikost turističke ponude temeljene na kulturnoj baštini.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 470.000 eura, od čega Europska unija financira oko 400.000 eura. Implementacija projekta službeno je započela 1. listopada 2019. godine, a provedba traje 24 mjeseca. Projekt su implementirali Grad Ljubuški kao nositelj projekta, Javna Ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG, Centar za inicijative iz područja održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!