Logo
Ispiši ovu stranicu

Proslava Srca Isusova u Studencima

Proslava Srca Isusova u Studencima

Vjernici župe Presvetog Srca Isusova u Studencima i mnogobrojni hodočasnici, koji su pristizali sa svih strana, devet su dana hodili u svetište na pobožnost Srcu Isusovu i na svete Mise devetnice.

U petak na sam blagdan u svetištu su slavljene četiri svete Mise, tri prije podne, prvu je slavio mons. Ivan Štironja koje je predvodio misno slavlje i na Uočnicu, te dvojica domaćih svećenika don Ilija Petković – mlađi i don Dražen Lauc, a središnja proslava i svečana sveta Misa bila je u 19 sati.

Prije svečane svete Mise studenački župnik don Ante Pavlović – Ćane zaželio je dobrodošlicu: biskupu Petru, braći svećenicima i cijelom vjerničkom puku i zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da priprava i sama svetkovina prođe u najboljem redu. Svečano misno slavlje predvodio je mons. Petar Palić, biskup Mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski u koncelebraciji više svećenika. Liturgijske pjesme pjevao je mješoviti župni zbor „Vrelo života pod ravnanjem Marka i Janje Petković.

U propovijedi je biskup govorio o ljudskom srcu i Srcu Isusovu, izrazu Božje ljubavi prema čovjeku. Bog je toliko volio čovjeka da je poslao svog sina jedinca na zemlju da bude s ljudima i među ljudima čineći dobro.

Na kraju svete Mise, prije biskupova blagoslova župnik don Ćane je još jednom zahvalio biskupu Petru na pohodu župi i svetištu kao i na upućenim pastirskim riječima vjerničkom puku, braći svećenicima i ispovjednicima, župljanima domaćinima koji su se potrudili donijeti potrepštine da se mogu počastiti gosti u župi, policiji, Domu zdravlja Ljubuški, zborovima, čitačima, ministrantima, cvjećarima, medijima…

Nakon biskupova blagoslova za uzvanike i goste priređena je i večera u Pastoralnom centru, a bilo je pjesme i svirke „domaćih“ glazbenika – za kraj proslave.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!