Logo
Ispiši ovu stranicu

Dr. Landeka: “Suočeni smo s najgorom epidemiološkom situacijom od početka pandemije”

Dr. Landeka: “Suočeni smo s najgorom epidemiološkom situacijom od početka pandemije”

“Ovih dana smo suočeni s najgorom epidemiološkom situacijom na našim prostorima od početka pandemije”, rekao je u današnjem izvještaju za Radio Ljubuški dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

“U ponedjeljak od 90 testiranih, imali smo 63 novozaraženih, jučer smo imali 80 testiranih , a očekujemo više od 50 novozaraženih. Još nisu stigli rezultati s mikrobiologije SKB-a”, rekao je dr. Landeka i dodao kako su u ponedjeljak imali četiri hospitalizacije, a jučer jednu.

“Broj hospitaliziranih, a nažalost i umrlih će značajno porasti u narednih 7 do 10 dana”, upozorava dr. Landeka i ponovno upozorava na to kako se mjere ne poštuju.

“Dok mi bilježimo ovakve brojke, dok naši djelatnici u zdravstvenoj ustanovi daju nadljudske, ali stvarno nadljudske napore da budu na uslugi svima, imamo mnoštvo primjera kako su epidemiološke mjere samo mrtvo slovo na papiru. Ako ljudima nije stalo do vlastitog zdravlja i života, onda mi nemamo kome ovo pričati jer se mjere ne poštuju radi doktora ili zakona, nego radi svoje dobrobiti i zdravlja svoje obitelji”, rekao je dr. Landeka.

On dodaje kako će Dom zdravlja Ljubuški u narednom razdoblju biti prisiljen reducirati broj usluga u ovoj ustanovi i bazirati se još više na COVID.

“O tome ćemo pravodobno obavijestiti naše sugrađane”, kaže dr. Landeka.

Posebno je pohvalio djelatnike Doma zdravlja jer rade punim kapacitetom kako bi svima bili na usluzi te su, kako kaže, na izmaku snaga.

“Zamolio bih da ljudi pomognu svojim ponašanjem”.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!