Logo
Ispiši ovu stranicu

DZ Ljubuški: U četiri mjeseca obavili 3143 pregleda COVID-pozitivnih osoba

DZ Ljubuški: U četiri mjeseca obavili 3143 pregleda COVID-pozitivnih osoba

U vremenu pandemije koronavirusa Dom zdravlja Ljubuški još se jednom pokazao vodećom zdravstvenom ustanovom ove vrste u Hercegovini.

Ovaj dom zdravlja među prvima je napravio COVID-ambulantu, što je pacijentima omogućilo kvalitetno liječenje u odgovarajućim uvjetima, piše Večernji list BiH.

74 na bolničkom liječenju

Tijekom samo četiri mjeseca odradili su 3143 pregleda COVID-pozitivnih osoba te pružili 2167 medicinskih intervencija (infuzije, intramuskularna, intravenska i ostala propisana terapija). Riječ je o razdoblju od 1. rujna do 31. prosinca 2020. U tom razdoblju, sukladno smjernicama, svakom bolesniku sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom svaka 2-3 dana rađene su laboratorijske pretrage krvi i RTG pluća. - Od više od 3000 bolesnika o kojima smo se skrbili u navedenom razdoblju, 74 bolesnika upućena su na bolničko liječenje iz naše COVID-ambulante - naveli su iz Doma zdravlja Ljubuški. Ističu kako je zaključno s 24. siječnja 2021. u Ljubuškom zabilježeno 1386 laboratorijski potvrđenih slučaja bolesti COVID-19 te 3352 osobe kojima su izdana rješenja o samoizolaciji.

Ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški Ivan Landeka kaže kako nije bilo lako budući da je zdravstveni sektor bio posebice izložen pritisku velikog broja bolesnika koji su tražili pomoć.

- Trebali smo se brzo organizirati. Drugi naš zadatak bio je zaštititi naše djelatnike i osigurati im sve uvjete da zdravstvenu skrb mogu pružati koristeći svu potrebnu zaštitnu opremu. U ovom trenutku mislimo da smo svoje ciljeve i zadatke uspješno izvršili, ali naša borba još nije završila - kazao je Landeka, koji je uime Doma zdravlja Ljubuški primio priznanje Grada Ljubuškog na svečanoj sjednici održanoj početkom tjedna. Naglasio je kako su svi djelatnici Doma zdravlja, od liječnika, medicinskih sestara i tehničara do laboranata…, dali sve od sebe.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!