Logo
Ispiši ovu stranicu

Studenti novinarstva imaju priliku objavljivati tekstove u najuglednijim sportskim novinama na svijetu

Studenti novinarstva imaju priliku objavljivati tekstove u najuglednijim sportskim novinama na svijetu

Studenti novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru imaju priliku objavljivati tekstove u najuglednijim sportskim dnevnim novinama u Europi: pariški L'Équipe, madridska Marca i milanska La Gazzetta dello Sport. 

U sklopu izbornog kolegija Sportsko novinarstvo koji se izvodi na prvoj godini diplomskoga Studija novinarstva studentima je omogućeno pisanje tekstova na internetskim portalima ovih novina. 

Na kolegiju surađuju demonstratorica, projekt koordinatorica i sportska novinarka AIPS-a Azra Isić, viša asistentica Marija Bago i nositelj kolegija docent dr. sc. Miroslav Vasilj. 

Demonstratorica Isić ističe kako je ovaj vid suradnje omogućen preko AIPS-a te da je suradnja jedinstvena u ovom dijelu Europe zbog toga što niti jedno Sveučilište, niti jedan Fakultet, niti jedan Studij novinarstva u BiH i susjednim zemljama nema ovu mogućnost. 
Docent Vasilj naglašava kako svi studiji novinarstva na svijetu pate od iste boljke – puno teorije, a malo prakse. „Mi na ovoj našoj mikro razini pokušavamo to ispraviti na način da osim suradnje s domaćim medijima, koja nam je iznimno važna, surađujemo preko AIPS-a i s najuglednijim sportskim svjetskim medijima.“

AIPS – Međunarodno udruženje sportskih novinara je profesionalno tijelo koje predstavlja međunarodne sportske medije, s više od 9.500 članova diljem svijeta, a član je i docent Vasilj.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!