Logo
Ispiši ovu stranicu

Lauc: Prihodi ‘industrije pandemije’ jako opadaju. Kad stane njihov marketing, stat će i cijeli igrokaz

Lauc: Prihodi ‘industrije pandemije’ jako opadaju. Kad stane njihov marketing, stat će i cijeli igrokaz

Molekularni biolog dr. Gordan Lauc predviđa skori prestanak pandemije koronavirusa.

Pandemiju smo u Hrvatskoj trebali proglasiti gotovom još pred Božić 2020. kada se “prelomio” prvi veliki val širenja virusa - ističe Lauc.

Za to daje razloge:

Da smo to napravili, imali bismo malo više bolesnih u periodima između valova, a manje u periodima vršnog opterećenja. Kumulativno bi broj teško bolesnih ljudi bi bio jednak, ili manji, a ne bismo izludjeli čitav narod besmislenim “mjerama” i nepotrebnim širenjem straha. Ne bismo imali toliko propuštenih preventivnih i dijagnostičkih pregleda, a niti brojne druge negativne posljedice pandemije. U proračunu bismo imali najmanje 20 milijardi kuna više, što je 10 peljeških mostova… Ne bismo svi zajedno izgubili milijune radnih dana koje smo proveli u izolacijama, ili raspravljajući o pandemiji… - uvjeren je Lauc.

Razlog zašto to nije učinjeno vidi u – profitu, prenosi Paraf.hr.

Nažalost industrija pandemije je vidjela priliku da zaradi nekoliko stotina milijardi eura i djelovanjem svojih lobista držali su nas u pandemijskom izvanrednom stanju cijelu prošlu godinu. Sada se čini da prihodi industrije pandemije značajno opadaju, a kad nema prihoda, onda nema niti sredstava za platiti lobiste i ‘pandemijski marketing’. Kad stane ‘pandemijski marketing’, stat će i cijeli igrokaz oko pandemije. Čini se da bi to moglo biti vrlo skoro… - prognozira Lauc u osvrtu na tekst BBC-a u kojem piše kako su u Velikoj Britaniji prisiljeni bacati cjepivo jer nema interesa za trećom dozom koja tamo nije obvezna.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!