Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubuški zet najavio 'vladu u sjeni' kao temelj za stvaranje ‘treće republike’

Ljubuški zet najavio 'vladu u sjeni' kao temelj za stvaranje ‘treće republike’

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak najavio je samostalan izlazak na izbore istaknuvši svoju kandidatura za premijera.

“Nisam se ja sam nominirao, sam predložio, to su odluke stranačkih tijela, HSS-a, najstarije stranke. Ja predstavljam HSS. Drugo odluka je došla upravo zbog toga jer samtramo Andreja Plenkovića bivšim premijerom. Nakon svih afera prijeđena je granica. Zadnja pljačka u INA-i od milijardu kuna je kap koja je prelila čašu. A vidimo da nemilice curi i dalje svaki dan. Plenković je bivši premijer, samo on to još ne zna. Past će na prvim sljedećim izborima kad god oni budu”, rekao je Beljak za N1.

Vjeruje da može biti dobar kandidat za premijera.

“Jer imam dovoljno hrabrosti, želim zaraditi svoju plaću, dva mandata sam u opoziciji, ne želim da me bilo tko proziva da primam plaću za ništa, za to što galamim i kritiziram, a iz opozicije ne može se napraviti ništa. Svaki konstruktivni prijedlog vladajuća većina preglasa. Ja sam napadački igrač, a već šest-sedam godina igram u obrani. Jednostavno nemamo što čekati. Hvalio sam Bernardića pa bih trebao čekati nekoga tko će biti sljedeći… Sve su to ljudi koje ja cijenim, poštujem i nadam se suradnji. Nitko, niti jedna stranka sama ne može dobiti izbore. Ali isto neću više podcjenjivati niti sebe niti HSS, 12 godina sam bio gradonačelnik najuspješnijeg grada u Hrvatskoj. Većina njih nije nikad bila u izvršnoj vlasti”, kazao je Beljak.

Dodaje da rejtinzi pokazuju da dvije jedine lijeve opozicijske stranke koje su dovoljno jake da pokrenu nešto su SDP i Možemo te da je u svibnju razgovarao sa Sandrom Benčić i Peđom Grbinom.

“Rekao sam, počnite se dogovarati, idemo zajedno u jednom, dva bloka, na vama je da odlučite, a ne da čekamo zadnji čas. Ne znam što se sad čeka. Odgovor je bio ‘čekaj da prođe ljeta pa ćemo na jesen’, a sad je došao njihov problem u Zagrebu. Nije stvar strpljenja, nemamo što čekati. Ni ja ni HSS nikome više ne namjeravamo nositi vodu. Smatram da imam dovoljno iskustva i ne želim više biti opozicjiski političar. Želimo preuzeti odgovornosti i stvoriti temelje za novu, treću republiku jer ovo jednostavno ne valja. Ako bilo tko dođe i nastavi ovako isto, a imali smo primjere, Račan i Milanović, vlade nisu napravile ono što su birači tražili – temeljne promjene. Nudit ćemo treću republiku. Nećemo mijenjati crijepove na temeljima koji su truli, koje su postavili Franjo Tuđman i HDZ, nego cijeli sustav. Inače će se kuća vrlo brzo srušiti. To svatko u Hrvatskoj vidi”, rekao je Beljak.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!