Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatska će ublažiti mjere 15. lipnja

Hrvatska će ublažiti mjere 15. lipnja

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a kaže da je Hrvatska u povoljnoj,

ali osjetljivoj epidemiološkoj situaciji zbog velikog broja cijepljenih, lijepog vremena, i završava školska godina.

Ako epidemiološka situacija bude bolja, mjere će se ublažavati u utorak, 15. lipnja, slijedi novo popuštanje mjera, a detalji će se saznati danas.

Popuštanje mjera očekuju i Hrvatski državljani iz BiH. Već ranije je najavljeno da bi novim mjerama Hrvatskim državljanima trebao biti omogućen slobodan ulaz u Hrvatsku bez testova i potvrda o cijepljenju. U prilog ovome ide i činjenica da je u županijama u kojima žive Hrvati posljednjih dana gotovo da i nema novozaraženih. U HNŽ-u i HBŽ-u jučer nije bilo novozaraženih, dok je u ŽZH zabilježila samo jedan novi slučaj zaraze.

Članice EU postigle su danas dogovor o ublažavanju restrikcija za putovanja tijekom ljeta, što će omogućiti potpuno cijepljenim turistima da izbjegnu testove ili karantenu, rekli su diplomati. Također, proširuje se lista regije unutar EU iz kojih se putovanja smatraju sigurnim. Veleposlanici 27 članica Unije usvojili su modificirani prijedlog Europske komisije, prema kojem osobe koje su potpuno cijepljene mogu slobodno putovati iz jedne zemlje EU u drugu ukoliko je od druge doze prošlo 14 dana, potvrdilo je troje diplomata.

Restrikcije za ostale putnike trebaju biti zasnovane na stupnju do kojeg je zemlja iz koje dolaze dovela pod kontrolu epidemiju covid 19, prenosi Srna.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!