Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušak na čelu Hrvatskog društva za povijest športa

Ljubušak na čelu Hrvatskog društva za povijest športa

Hrvatsko društvo za povijest športa (HDPŠ) obnovilo je rad izvanrednom izbornom skupštinom s prihvaćanjem Statuta, Programa rada i privremenog Financijskog plana za ovu godinu te izborom statutarnih tijela.

Za predsjednika je izabran Dario Škegro s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a potpredsjednici su ugledni hrvatski sportski publicist iz Splita Jurica Gizdić i Zrinko Čustonja, također profesor Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. 

Na obnoviteljskoj skupštini Društva izabrani su i članovi Izvršnog odbora, a osim spomenutog terceta, u njemu su: Ratko Cvetnić, Robert Kučić, Ana Popovčić, Jura Ozmec, Danira Bilić, Tajana Obradović, Igor Kramaršić i Radica Jurkin, koja je izabrana i na dužnost glavne tajnice HDPŠ-a.

Novi predsjednik HDPŠ-a Dario Škegro kazao je da je i na ovoj sjednici skupštine istaknuta činjenica o neistraženosti područja povijesti sporta te da će glavni oslonac Društvu u budućem djelovanju biti Hrvatski športski muzej kao krovna ustanova koja čuva hrvatsku sportsku baštinu.

Hrvatsko društvo za povijest športa utemeljeno je 1991. godine sa zadaćom stalnog prikupljanja i očuvanja povijesne građe hrvatskog sporta te poticanja istraživačkog, stručnog i publicističkog rada na tom području. Dugogodišnji predsjednik bio mu je Darko Dujmović.

S novih sedam članova, potvrđenih na obnoviteljskoj sjednici skupštine, održanoj online načinom, HDPŠ trenutačno ima 76 članova.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 01 Travanj 2021 11:19
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!