Logo
Ispiši ovu stranicu

Teška nesreća na A4 u Hrvatskoj, Poljaci išli na hodočašću u Međugorje

Teška nesreća na A4 u Hrvatskoj, Poljaci išli na hodočašću u Međugorje

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracija, a ministar Božinović je potvrdio da su putnici išli na hodočašću u Međugorje.

Prema prvim informacijama poginulo je 12 osoba, a veći je broj ozlijeđenih.

Tijek događaja:
 
8:30 – Zbog prometne nesreće prekinut je promet između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba. Obilazak je čvor Breznički Hum – DC3 – čvor Komin. Ispred čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra, piše Večernji list.
 
8:25 – To je jedna od najtežih prometnih nesreća u Hrvatskoj. Četrnaest slovačkih turista poginulo je u rujnu 2008. na autocesti A1 kod čvora Jadova i Zir. Vozač je zaspao, a autobus se zabio u betonski nosač nadvožnjaka. Tridesetak putnika je bilo ozlijeđeno. U prometnoj nesreći na autocesti kod Slavonskog Broda prošle godine je smrtno stradalo deset osoba. Autobus kosovskih registarskih oznaka koji je vozio iz Frankfurta u Prištinu sletio je s ceste. U lipnju 2012. osmero čeških turista je poginulo, a 44 osobe su teže i lakše ozlijeđene kod je kod tunela Krpani na autocesti Zagreb – Split, kad je autobus sletio s ceste, udario u ogradu i stup te se prevrnuo.
 
8:15 – Nesreća se dogodila na 62. kilometru autoceste između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec
 
8:10 – “Zasad znamo da je smrtno stradalo 11 osoba na mjedtu te da je 12 osoba preminula u bolnici, dok su drugi ozlijeđeni prevezeni u bolnice u Zagrebu i Varaždinu. Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju”, kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy. Što se tiče ozlijeđenih, Nagy je rekao da ih je preuzela hitna, te da ne zna kakva je težina tih ozljeda.
 
Kazao je da su sve ljudi izvukli iz autobusa, a da se uzrok nesreće još ne zna.
Više osoba poginulo je, a veci je broj tesko ozlijedjen u prometnoj nesreci koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izmedju mjesta Jarek Bisaski i Podvorec, kada je s kolnika sletio autobusa poljskih nacionalnih registarskih oznaka, izvijestila je policija.
 
Iz PU varaždinske kratko su priopćili da je na mjestu nesreće, uz policijske službenike iz varaždinske i zagrebačke policijske uprave, angažirano više ekipa hitne pomoći i vatrogasnih ekipa iz obje županije.
 
Promet autocestom A4 u smjeru Zagreba teče jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika.
Poslijednja izmjena danaSubota, 06 Kolovoz 2022 11:22
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!