Logo
Ispiši ovu stranicu

Užas u Foči: Manijak uživa dok njegov pas kolje drugog bespomoćnog i svezanog

Užas u Foči: Manijak uživa dok njegov pas kolje drugog bespomoćnog i svezanog

Društvenim mrežama i portalima širi se video užasa u Foči.

Video prikazuje kako psi napadaju uhvaćenog i bespomoćnog psa, a vlasnik napadača, čini se, uživa, dok se psi ubijaju. Da nesreća bude još veća on je doveo turskog kangala i pustio na drugog psa. Snimci su zastrašujući. Puštamo ih radi autentičnosti, jer riječima se ne može opisati sve ovo što kazuje o tom čovjeku, piše Najportal.ba.

Na objavljenoj snimci se vidi kako jedan pas kolje i na kraju ubija drugog psa, dok autor spomenutog videa sve posmatra mirno i bez imalo savjesti da pokuša prekinuti krvoločni napad.

U pitanju je zlostavljanje i ubijanje psa u Foči, a počinitelj ovim činom krši 4. člana iz 2. Zakona. Mi smo obavijestili nadležne, međutim obavještavamo i medije jer smatramo da bez vaše podrške ovo će biti još jedan slučaj koji će proći nekažnjeno. Mi ćemo činiti sve što je u našoj moći da ovo izguramo onako kako bi trebalo, navedeno je u poruci osobe koja je poslala videozapis medijima.

Turski kangal je veoma jaka i velika rasa, koja se može svrstati u opasnu rasu. Ova rasa pogrešno trenirana i tretirana (kao i ovi sa snimka) može na isti način napasti i nanijeti teške povrede ili dovesti čak do smrti čovjeka. Nedavno je bio slučaj u Sarajevu, gdje su kangali napali i smatramo da ni ovaj slučaj ne smije proći nekažnjeno i nezapaženo - izjavili su ispred Udruge “Ruka za šapu”.

Osude na društvenim mrežama nisu dovoljne za ovakav čin. Na Božiju kaznu, a priželjkujemo je, da i vlasnika i autora stignu najteže nesreće, ne bi trebalo čekati. S toga pozivamo sve institucije za zaštitu životinja da se masovno dignu i zatraže najstrožiju kaznu za ovog čovjeka, navodi Najportal.ba.

Videozapis uznemirujećeg sadržaja možete pogledati klikom OVDJE!

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!