Logo
Ispiši ovu stranicu

Uz potporu građana i negodovanje trgovaca: Vlast u Makarskoj uklonila objekte uz plažu [video]

Uz potporu građana i negodovanje trgovaca: Vlast u Makarskoj uklonila objekte uz plažu [video]

Događaj visokog rizika, tako su službe procijenile početak prve faze projekta u srcu Makarske. Na ulicama interventni policajci, zaštitari, redari. Grad je angažirao i stručnjake za sigurnost.

Tako je bilo početkom siječnja u ovom turističkom gradu.

"Ovo je demonstracija sile. Sila koja iđe protiv mira da bi napravila nemir, ali mi nećemo raditi nemir", rekao je Miroslav Jujnović za Novu TV.

Spoj stare jezgre i plaže postaje zelena oaza. Žrtvuje se više stotina radnih mjesta u trgovini i ugostiteljstvu.

"24 godine. Znači, pola svog života sam provela na plaži. Iđemo na socijalu i gotovo", rekla je Romina Primorac.

"Grad Split je učinio slično, ali on je ponudio ljudima alternativu. Ovaj je reka - snađite se. Mi smo imali dobrih i loših gradonačelnika, ali ovi je katastrofa", rekao je Velimir Puharić.

Rok za uklanjanje objekata istekao je prije dva mjeseca. Onima koji to nisu učinili samostalno, stići će pozamašne uplatnice.

"Ja ostajem i bez trampulina. Eno mi željezna konstrukcija, noćas sam pola noći razmontirala", istaknula je Romina Primorac.

"Mi smo to pošteno u znoju radili, po 15 sati s familijama, mučili se na svoj način i investirali. Na primjer, ovo mi je proda grad za 200.000 kuna. Sad oni bez riči dođu i rušu. Pa di to ima?", rekao je Miroslav Jujinović.

Aktualna vlast smatra da su podršku građana za projekt dobili na izborima.

"Najviše vam zamjeravaju vašu izjavu gdje ste rekli da niste vi tu da poduzetnicima pronalazite posao?", upitao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan makarskog gradonačelnika.

"Oni su tu puno vještiji, okretniji i bolji da stvaraju novu vrijednost. Dovoljno su vještina, iskustva i znanja stekli da mogu bez problema bilo gdje ta svoja znanja aplicirati i ponuditi tržištu", rekao je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Bivši gradonačelnik upozorava da se uklanjanjem gubi pet milijuna kuna na godinu od najma javnih površina.

"Isto tako i naši građani su od ovoga ostvarivali prihode. Sada do početka neke Paunovićeve gradnje će proteći godine. I nitko neće zarađivati ništa. On je miljama udaljen od građevinske dozvole", rekao je gradski vijećnik HDZ-a Jure Brkan.

Transformacija Makarske procijenjena je na dvadeset milijuna eura. Do sezone se najavljuje ravnanje terena i sadnja više stotina stabala.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!