Logo
Ispiši ovu stranicu

Mikulić: Neće biti promjene cijena stanarine u Studentskom centru Mostar za iduću akademsku godinu

Mikulić: Neće biti promjene cijena stanarine u Studentskom centru Mostar za iduću akademsku godinu

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru ustanova je koja godinama glasi kao najbolji studentski dom u Bosni i Hercegovini i služi kao primjer ostalim domovima u regiji.

Iako danima slušamo i čitamo kako sveučilišta i ostali studentski domovi imaju veliki pad broja upisanih studenata, u Sc Mostar to nije slučaj.

Natječaj za prijem starijih studijskih godina na smještaj u ovaj centar je završen i prema riječima ravnatelja, i ove godine nedostaje kapaciteta da bi se svima koji su aplicirali pružio smještaj.

Stiglo 426 valjanih aplikacija

-Na natječaj je pristiglo 426 valjanih aplikacija, a mi možemo primiti 260 studenata starijih studijskih godina. Natječaj za brucoše slijedi koncem kolovoza i prema našim očekivanjima, nedostajati će nam oko 150 mjesta sukladno raspoloživim mjestima i broju aplikacija – govori nam Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra, te dodaje kako unatoč velikom padu broja studenata, ovaj centar već dugi niz godina radi na podizanju kvalitete usluga, kako smještaja, tako i ishrane a posebno nam ponosno ističe sportske kolektive i njihove aktivnosti.

-Kada sam došao na ovo mjesto, centar je bio gotovo pred gašenjem, sobe neuvjetne a na natječajima ni pola aplikacija od raspoloživih. Danas, kada se suočavamo kao zemlja sa odljevom mladih, mi smo najtraženiji studentski smještaj – ističe Mikulić i dodaje:

Studentski klubovi u premijer ligama

-Od 2012. godine do danas, naš centar osnovao je čak četiri vrhunska sportska kolektiva koji ne samo da su prepoznati u cijeloj zemlji i regiji, nego su i među najboljih klubovima Bosne i Hercegovine. Članovi klubova su studenti koji dolaze iz svih krajeva BIH, žive u Studentskom centru i studiraju u Mostaru, a centar im omogućava vrhunski sportski razvoj. Godine sudjelovanja u premier ligama i veliki rezultati naših borilačkih klubova, doprinijeli su imidžu ovog centra i potražnji od strane vrhunskih mladih sportaša za smještaj kod nas – ističe Mikulić.

Studenti koji zadovolje uvijete natječaja za prijem u SC Mostar za akademsku 2022./23. imaju osigurane slijedeće uvjete: smještaj sa klima uređajima i hladnjacima, internetski i kablovski priključak, wiffi pokrivenost u svim prostorijama, teretanu, fitnes centar, streetwork out park, mogućnost uključenja u sportske klubove, Student servis, učionice za grupno i individualno učenje te
niz rekreativnih projekata centra.

Bez promjene cijena

Ono što uz ove vrhunske uvijete možda najbitnije studentima je cijena stanarine, a ona ostaje 165 KM kao i prethodnih godina. Na naš upit kako se nositi sa poskupljenjima, a ne dizati stanarinu, ravnatelj ovog centra ističe kako će prvo iscrpiti sve druge mogućnosti, od komunikacije sa županijama, općinama do resornih ministarstava prije nego se odluče na ovaj korak.

Vrijedi navesti kako je ovaj centar jedna od rijetkih ustanova koja je za vrijeme pojave pandemije koronavirusa u Mostaru, pružala usluge studentima, uloživši preko 20 tisuća KM u internet mrežu kako bi studenti mogli iz svojih soba pratiti nastavu te velika financijska sredstva za održavanje epidemioloških mjera.

-Uvjeren sam kako je visoka razina pružanja naših usluga odgovor na velik broj aplikacija i ove godine. Samo kontinuiranim radom i praćenjem trendova možemo ići naprijed i biti najbolji. Svake godine putem apliciraja na razne projekte osiguramo nešto novo u našim uslugama za studente pa tako kroz novu akademsku godinu studenti mogu očekivati rekreativno vanjsko igralište između dva paviljona centra – ističe Mikulić.

Rezultate natječaja za prijem starijih studijskih godina, studenti mogu očekivati već sutra, a natječaj za brucoše biti će otvoren 22.08.2022. te dostupan na www.scm.ba i portalu pogled.ba, kao i oglasnoj ploči centra. Putem tog natječaja 120 brucoša dobiti će smještaj.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!