Logo
Ispiši ovu stranicu

Vinska cesta Hercegovine službeno postaje dio kulturne rute Europe

Vinska cesta Hercegovine službeno postaje dio kulturne rute Europe

Potpisivanjem Zajedničkog plana provedbe procesa promoviranja Vinske ceste Hercegovine (VCH) na međunarodnim tržištima, Vanjskotrgovinska komora BiH i USAID Turizam obavezali su se da će zajedničkim radom proširiti uticaj i povećati efikasnost turističkih aktivnosti.

Namjera je da se obnovi dolazak stranih turista u Bosnu i Hercegovinu, produži njihov boravak, a samim tim i potrošnja.

Vinska cesta se proteže od Ljubuškog na zapadu do Trebinja na istoku. Udruženi subjekti, kako navodi Turistička zajednica HNŽ-a, nude autohtone proizvode posebno vina Žilavku i Blatinu, rakiju iz vlastite proizvodnje te ostale tradicionalne specijalitete. U ponudi je i uslugu razgledavanja prekrasnog ambijenta prirode i gazdinstava. Sastavljena je od: vinarija, restorana, muzeja, galerija, povijesnih i prirodnih atrakcija, putničkih agencija. Slogan VCH je "S vinom kroz vrijeme".

U etno selu Herceg u Međugorju je u četvrtak, 9. lipnja, preznetiran nacrt poslovnog plana i planiranih aktivnosti na razvoju ovog projekta u tekućoj, ali i narednim godinama. 

"Veoma smo zahvalni svim vinarijama i biznisima koji se nalaze na ovoj ruti što su sudjelovali u navedenim aktivnostima. Plod zajedničkog rada jeste i upisivanje Vinske ceste Hercegovine kao Iter Vitis kulturne rute Vijeća Europe, što će se službeno realizirati narednih nekoliko tjedana", naveli su iz USAID-a.

Bila je ovo prilika da nazočni i razmjene znanje i iskustvo kao i i da saznaju više o biznis planu VCH, potpori gradskih i općinskih razina vlasti, planiranim događajima, te brendiranju i marketingu.

Kako je zaključeno, zajedničkim radom osigurati će se podrška, te će se pomoći u razvoju i promociji Vinske ceste Hercegovine kao destinacije vinskog turizma, kao i proizvoda duž ove ceste kako bi se pomoću diversifikacije proizvoda i tržišta i uz brend koji je privlačan za posjetitelje, napravili privlačniji proizvodi i iskustva, a samim tim se povećale i poslovne mogućnosti.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!