Logo
Ispiši ovu stranicu

Održan Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva pod nazivom SanMo

Održan Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva pod nazivom SanMo

Dana 05.05 i 06.05 na Medicinskom fakultetu u Mostaru, održan je Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva pod nazivom SanMo.

Na simpoziju su sudjelovali studenti sa različitih Sveučilišta kako iz BiH tako i iz Hrvatske. Ukupno je bilo prijavljeno 276 sudionika, koji su imali priliku pratiti simpozij uživo ili online preko platforme zoom. 

Na otvaranju simpozija prisutnima se obratio rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuvši kako mu je iznimna čast prisustovati na simpoziju koji je prvenstveno rezultat studentskog truda i zalaganja. Prisutnima su se obratili  i prof. dr. sc. Ivan Vasilj, red. prof., pomoćnik rektora za planiranje, nadzor i provedbu epidemioloških mjera i pročelnik Katedre za javno zdravstvo na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru., prof. dr. sc. Ivana Gobin, predsjednica stručnog odbora, predstavnik komore diplomiranih zdravstvenih inžinjera svih profila fBiH, dr. sc. Amar Žilić, te dr. sc. Bruno Cvetković ispred Hrvatske komore zdravstvenih radnika.

Simpozij je otvorila predsjednica organizacijskog odbora Ana Planinić, univ. bacc. sanit. ing. koja se zahvalila svim prisutnima na dolasku, kao i svim organizatorima na sudjelovanju u pripremama simpozija.

Simpozij je bodovan od dvije komore (Komora diplomiranih zdravstvenih inžinjera svih profila FBiH i Hrvatska komora zdravstvenih radnika) te samim tim dobiva dodatni značaj.

Prvi dan održana su tri pozvana predavanja. Prvo pozvano predavanje održao je prof. dr. sc. Jurica Arapović na temu - Važnost cijepljenja zdravstvenih djelatnika, dok je dok drugo pozvano predavanje održala prof. Sandra Pavičić Žeželj na temu Unapređenje prehrane u osnovnim školama - Projekt " Školica zdrave prehrane". Treće i posljednje pozvano predavanje održao dr. sc. Amar Žilić, dipl. san. ing. na temu - Postupak inspekcijskog nadzora i kontrola nad poštivanjem higijensko epidemioloških mjera na području FBiH. Zatim su sudionici, kroz dva dana simpozija, imali priliku poslušati sponzorsko predavanje tvrtke Weltplast na temu - Weltplast - pionir kružnog poslovanja,  21 studentsko izlaganje na razne teme, vezane uz struku sanitarnih inženjera te o istima voditi raspravu. Sudionici su tijekom kongresa imali priliku sudjelovati i na 4 radionice različite tematike.

Predsjednica organizacijskog odbora SanMo 2022, zahvalila se svim sudionicima, te istaknula da joj je bila čast biti u organizaciji simpozija koji svake godine umrežava sve više studenata s različitih Sveučilišta/Univerziteta.

Proglasila je i 3 najbolja usmena studentska izlaganja na simpoziju, prema ocjenama ocjenjivačkog i stručnog odbora, a to su :

Matej Planinić, Ivana Gobin - Emergenti zagađivači u otpadnim vodama - alternativni tretmani

Toni Galić, Jelka Pleadin -  Zastupljenost mikotoksina u tržišno najzastupljenijim žitaricama u RH

Merima Bećirević, Sabina Šečić, Melda Pirić, Franka Matić, Eldina Smječanin - " SLOW FASHION" - Izazov ili trend modernog društva?

Pred kraj se još jednom zahvalila svima, posebno organizacijskom odboru i studentima iz organizacije koji skupa s njom završavaju diplomski studij, Toni Galić i Stela Sopta, naglasivši da je njihov doprinos u cijeloj organizaciji ovog simpozija bio iznimno velik.

Na kraju, proglasila je i novu predsjednicu organizacijskog odbora Anu Beljo, univ.bacc. sanit.ing, te joj poželjela svu sreću u daljnoj organizaciji simpozija.

 Simpozij je zatvorenim proglasila predsjednica organizacijskog odbora Ana Planinić, čestitajući svima na uspješnom sudjelovanju. 

Organizator simpozija je Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru , a suorganizatori simpozija su Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet zdravstvenih  studija Univerziteta Sarajevu.

Više fotografija na linku OVDJE.

--

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 09 Svi 2022 11:09
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!