Logo
Ispiši ovu stranicu

Odabrana najbolja rješenja u sklopu Hackathona by SUMIT

Odabrana najbolja rješenja u sklopu Hackathona by SUMIT

Od ukupno 51 škole iz pet županija koje su sudjelovale u projektu, u finale natjecanja Code challenge Hackathon by SUMIT prošlo je 17 timova,

a najbolji od njih su bili učenici iz Srednje strukovne škole Tomislavgrad iz tima Amigosi, dok je drugo mjesto zauzeo tim Može! koji su činili učenici Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega. Treće mjesto zauzeo je tim David iz Srednje ekonomske škole Joze Martinovića iz Mostara.

Preko 60 učenika iz 17 timova imali su na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili voditelj projekta Smart Campus doc. dr. sc. Daniel Vasić, Vedran Mihalj iz SUMIT-a te Petar Lukić direktor iz tvrtke IT Odjel.

Na početku natjecanja prigodno obraćanje imali su pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije doc. dr. Tomislav Volarić, Iva Čužić iz Ureda za projekte SUM-a te direktor tvrtke IT odjel Marko Laco, dok su organizatori Hackathona bili Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru - SUMIT i udruga studenata Switch u suradnji sa srednjim školama u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku.

Vrijedi istaknuti da su nagrade koje su dodijeljene najboljim rješenjima iznosile ukupno 1500,00 KM u kriptovalutama, a osim učenicima prigodne nagrade dodijeljene su i mentorima svih prijavljenih ekipa. Osnovni cilj projekta je potaknuti učenike na praktičnu primjenu znanja iz područja informacijskih tehnologija, a cijelu snimku Hackathona zahvaljujući Sveučilišnoj televiziji možete pogledati ovdje.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!