Logo
Ispiši ovu stranicu

Mobilni ultrazvuk obilazi sela u Grudama i Ljubuškom

Mobilni ultrazvuk obilazi sela u Grudama i Ljubuškom

U subotu, 7. svibnja 2022. godine Mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke posjetit će mjesta Drinovačko brdo, Puteševicu, Grljeviće i Lipno te izvršiti besplatne preglede na rak dojke i podijeliti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici.

Vozilo hitne pomoći bit će opremljeno s mobilnim ultrazvukom na kojemu će dr. Vinka Đevenica, radiolog, raditi preglede stanovništva, dok će medicinsko osoblje dijeliti testove za okultno krvarenje zajedno s uputstvima za korištenje.

Aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Raspored pregleda po mjestima:

  • Drinovačko brdo od 9 do 11 h
  • Puteševica od 11.05 h do 13.05 h
  • Grljevići od 13.40 h do 15.40 h
  • Lipno od 15.50 h do 17.50 h

Vozilo hitne pomoći bit će parkirano preko puta crkve u svakom od navedenih mjesta.

Pozivamo ženske osobe starosti od 40 i više godina da iskoriste priliku i besplatno se pregledaju na rak dojke.

Svi stanovnici su dobro došli preuzeti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici.

Projekt „ON TIME“ je započeo 1.06.2020. godine i trajat će 24 mjeseca do 31.05.2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (Bosna i Hercegovina).

Za više informacija možete se javiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 063 819 709 (Marko Mucić).

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!