Logo
Ispiši ovu stranicu

Prva Noć muzeja u organizaciji Sveučilišta u Mostaru

Prva Noć muzeja u organizaciji Sveučilišta u Mostaru

Noć muzeja, odavno poznata manifestacija u zapadnim europskim zemljama, dolazi u Mostar u suorganizaciji Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskoga muzejskog društva.

U Hrvatskoj ova manifestacija doživljava svoj vrhunac, a u petak će Hrvatsko muzejsko društvo organizirati sedamnaestu Noć muzeja uz prigodnu temu Muzeji – između stvarnog i digitalnog. Ovo je prvi put da Noć muzeja organizira akademska ustanova kao što je Sveučilište u Mostaru, a događaj će se održati u petak 28. siječnja s početkom u 17:30 sati u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču. Marin Ivanović, voditelj Sveučilišne galerija, ujedno je i voditelj programa sudjelovanja Sveučilišta u ovogodišnjoj Noći muzeja.

Noć muzeja tradicionalno se održava posljednjega petka u siječnju, a ovogodišnji program započinje s Dječjom likovnom radionicom koju je pomogla organizirati Udruga Down sindrom Mostar. U drugom dijelu večeri predstavit će se suradnja Sveučilišta u Mostaru i Umjetničke galerije Dubrovnik, a to je monografija Tomo Gusić, autori su doc. dr. sc. Marija Tonković i professor emeritus dr. sc. Antun Karaman.

U trećem dijelu programa moći ćemo uživati u izložbi akademika Igora Rončevića. Stručno vodstvo kroz izložbu Zlato i srebro Zadra vodit će likovni kritičar Milan Bešlić. Ova večer završit će u 20:00 sati izložbom radova s Dječje likovne radionice.

„Iznimno smo ponosni što po prvi put ovakvu manifestaciju organizira ustanova poput Sveučilišta u Mostaru. Noć muzeja karakterizira bogat kulturan i zabavan sadržaja te svatko može doći i naučiti nešto novo i upiti kulturu naše regije. Važno je napomenuti da će ova manifestacija imati velik utjecaj na našu društvenu i akademsku zajednicu, ali i na čitavu Bosnu i Hercegovinu“, kazala je Arnela Sudar, glasnogovornica manifestacije Noć Muzeja.

Sveučilišna galerija SUM započela je seriju gostujućih predavanja renomiranih likovnih umjetnika gajeći svijest o svojoj ulozi u akademskoj i široj zajednici, a ova manifestacija samo će pomoći njezinoj prepoznatljivosti u krugovima kulture i umjetnosti. Manifestacija je otvorena do 01:00 sati za sve posjetitelje tijekom svih programa u Noći muzeja 2022.

Slika2.png

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!