Logo
Ispiši ovu stranicu

Grlić Radman: U BiH je stanje neodrživo i neperspektivno

Grlić Radman: U BiH je stanje neodrživo i neperspektivno agencija

Trenutno stanje u BiH politički je neodrživo i neperspektivno, kazao je u petak u Medulinu hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

- Nužno je što prije postići dogovor oko izbornog zakona, kako bi Bosna i Hercegovina bila država u kojoj su jednakopravni svi njezini konstitutivni narodi i svi njezini građani, kazao je Grlić Radman nakon sastanka s grčkim kolegom Nikosom Denidasom.

Pozvao je sve političke aktere u BiH da budu hrabri, mudri i odlučni i da "podrže proces koji će dovesti do jačanja povjerenja građana i pravednih izbora izbora koji će eliminirati sve oblike nejednakosti i diskriminacije i u konačnici značiti boljitak za Bosnu i Hercegovinu.

Grlić Radman je ponovio stav hrvatske vanjske politike o promjeni izbornog zakona u BiH prije izbora 2022. kako bi se onemogućilo da brojniji Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike u Domu naroda te hrvatskog člana predsjedništva.

- Grčka nema nikakav interes u BiH osim da ona postane stabilna zemlja i prosperitetna na putu prema europskoj budućnosti i smatram da ondje nema mjesta nikakvom nacionalizmu", kazao je Denidas, dodavši da se izborni zakon u BiH treba čim prije donijeti.

Grčka i Hrvatska nemaju otvorenih pitanja i danas su dvojica ministara razgovarala o gospodarskoj suradnji, ustvrdivši kako trgovinska razmjena bilježi stalni rast i otvara mogućnost daljnjih investicija.

Tome svjedoči, kazao je Radman, i grčka tvrtka koja radi na izgradnji pristupnih cesta Pelješkog mosta.

Najavivši skorašnji posjet grčkog premijera Hrvatskoj za nekoliko tjedana, Dendias je zahvalio je hrvatskoj strani što grčkim tvrtkama daje priliku da sudjeluju u važnom infrastrukturnom projektu u Hrvatskoj ocijenivši gospodarsku suradnju dobrom, premda se, kako je rekao "može poboljšati".

Dvojica su ministara prije sastanka u Medulinu sudjelovala na panelu u sklopu Konferencije o budućnosti Europe u Puli.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!