Logo
Ispiši ovu stranicu

U svim školama u ŽZH nastava se održava u učionicama

U svim školama u ŽZH nastava se održava u učionicama

U svim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj nastava se trenutno odvija normalno, u učionicama, potvrđeno je iz županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Što se tiče trenutačnog broja covid pozitivnih učitelja i učenika, iz spomenutog ministarstva kažu kako se taj podatak mijenja iz dana u dan zbog čega ne mogu govoriti o točnom broju, kao i o broju učenika i djelatnika škola koji se nalaze u samoizolaciji.

Generalno je broj toliki da se nastava može odvijati nesmetano i svakim danom se smanjuje, navode za Fenu iz ministarstva obrazovanja iz kojeg također nisu imali podatke o broju cijepljenih učitelja.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 189 osoba, od čega su 22 osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 125 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Gruda 55 (24 muških i 31 ženska), Posušja 31 (12 muških i 19 ženskih), Širokog Brijega 30 (11 muških i 19 ženskih) te Ljubuškog devet (četvero muških i pet ženskih) osoba.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke u toj se županiji u samoizolaciji nalaze 2.523 osobe, a aktivna su 1.872 slučaja koronavirusa.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 19 Siječanj 2022 16:56
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!