Logo
Ispiši ovu stranicu

Obrtnici u Federaciji BiH upozoravaju: Rast cijena struje ugrozit će naš položaj

Obrtnici u Federaciji BiH upozoravaju: Rast cijena struje ugrozit će naš položaj

Obrtnička komora Federacije BiH priopćila je kako će najavljeni rast cijena električne energije dodatno ugroziti ionako težak položaj obrtnika u ovom bh. entitetu.

Kako su naveli, ukoliko dođe do poskupljenja struje, veliki broj radnji suočit će se sa smanjenjem konkurentnosti, padom prodaje usluga i smanjenjem produktivnosti.

"Rast cijene električne energije dovest će do naglog povećanja cijena svih proizvoda i usluga koji u svom procesu ovise od električne energije, što će sigurno gospodarstvo i obrtništvo u FBiH učiniti manje konkurentnom. Domaći obrt i gospodarstvo će doživjeti stagnaciju i pad. To bi bio oštar udarac obrtnicima", naveli su.

Također, napomenuli su kako obrtnici već plaćaju struju po skupljim tarifama te da taj izdatak teško podnose.

"Sada će biti još teže. Najavljeno povećanje cijene struje rezultirat će povećanjem cijena praktično svega što se proizvodi u Federaciji BiH, kao i cijena usluga. Upozoravamo da će ovaj čin dovesti obrtništvo na granice egzistencijske isplativosti rada, posebno za ona zanimanja gdje je udio električne energije veći. Očekujemo ukoliko dođe do poskupljenja struje da će se hitno iznaći rješenje pomoći obrtu i poduzetništvu", zaključili su iz Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!