Logo
Ispiši ovu stranicu

Vlada ZHŽ-a isplatila 303.706 maraka za animalnu proizvodnju

Vlada ZHŽ-a isplatila 303.706 maraka za animalnu proizvodnju

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) isplatila je u srijedu novčanu potporu za animalnu proizvodnju u visini od 303.706,50 maraka.

Prema podacima Ministarstva financija ZHŽ-a, iz županijskog proračuna isplaćeni su poticaji za uzgoj muznih krava u visini od 108.000 maraka, proizvodnju svježeg ovčjeg i kozjeg mlijeka 40.501 maraka, uzgoj brojlera 59.070 maraka, za proizvodnju jednodnevnih pilića 29.966,20 maraka.

Uz navedeno iz županijskog proračuna je isplaćeno i 14.880 maraka novčane potpore za uzgoj koka nesilica za proizvodnju konzumnih jaja, te 51.289,30 maraka za nabavku mehanizacije.

Ovim potezom Vlada ZHŽ-a nastavila je praksu isplate poticaja za poljoprivrednu proizvodnju u godini za koju su namijenjeni, što nailazi na podršku kod korisnika tih novčanih potpora.

Mate Šiljeg vlasnik OPG-a Šiljeg iz Ljubuškog, navodi kako su poticaji došli u pravo vrijeme za uzgajivače.

Upitan može li se danas u ZHŽ-u živjeti od OPG-a, Šiljeg odgovara da može, i to upravo zahvaljujući poticajima.

"Iskoristio bih priliku i zahvalio Vladi ZHŽ-a, a posebno dopredsjedniku Vlade i ministru financija Toniju Kraljeviću, te ministru gospodarstva Dariu Sesaru što imaju razumijevanja prema poljoprivrednim proizvođačima i uzgajivačima, te između ostaloga i kroz novčane potpore podržavaju naš rad", kazao je Šiljeg.

Iz Vlade ZHŽ-a podsjećaju kako su krajem lipnja i početkom srpnja iz županijskog proračuna isplaćeni poticaji za držanje pčelinjih društva u iznosu od 119.928 maraka, kao i financijska potpora za nabavu 80 plastenika za poljoprivrednike za što je izdvojeno 70.240 maraka.

Uz to, Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru isplaćeno je 19.338,94 maraka financijske potpore za izradu projekta "Analiza mogućnosti uspostave kratkih lanaca opskrbe hranom i digitalna tržnica", dok je Gradu Ljubuškom Ministarstvo financija ZHŽ transferiralo sredstva u iznosu od 60.000 maraka za saniranje štete vlasnicima poljoprivrednih kultura koji su pretrpjeli materijalnu štetu na usjevima nastalu djelovanjem prirodne nesreće - mraza.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 06 Listopad 2021 16:31
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!