Logo
Ispiši ovu stranicu

U Grudama otkrivena velika plantaža marihuane i arsenal oružja

U Grudama otkrivena velika plantaža marihuane i arsenal oružja

Pripadnici Postrojbe granične policije Gorica, 1. kolovoza 2021. godine, na području općine Grude, uspješno su realizirali operativnu akciju Marihuana, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Organiziranom akcijom pripadnika Postrojbe granične policije Gorica, otkriven je zasad marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga,” čl. 238 KZ FBiH“ i ”Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, čl. 371 KZFBiH, o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke i sudac za prethodni postupak Županijskog suda ŽZH u Širokom Brijegu, koji su naredili da se obavi pretres.

Tijekom pretresa, otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, 7 kg suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije automatske puške, dva karabina, dva pištolja, razna streljiva, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, a pripadnici Postrojbe granične policije Gorica tragaju za osumnjičenim osobama, čiji je identitet poznat Graničnoj policiji BiH. U tijeku su daljnje aktivnosti u vezi s navedenim predmetom.

Ovo je jedna u nizu operativnih akcija Postrojbe granične policije Gorica u borbi protiv sprječavanja svakog oblika kriminaliteta, čiji pripadnici posebnu zahvalnost izražavaju Tužiteljstvu ŽZH i dežurnom tužitelju Josipu Aničiću na brzoj reakciji i profesionalizmu, pod čijim nadzorom se obavljaju operativne akcije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!