Logo
Ispiši ovu stranicu

Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, za vikend se očekuje kiša

Danas sunčano  uz umjerenu oblačnost, za vikend se očekuje kiša

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Porast oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima, ponegdje na sjeveru i istoku Bosne može uvjetovati kišu ili lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stupnjeva, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

U dane vikenda kiša se očekuje u cijeloj zemlji. Najveće količine padavina prognoziraju se za centralnu, sjevernu i istočnu Bosnu, nešto manje na jugozapadu Bosne, a najmanje na krajnjem jugu zemlje.

Sutra u petak u Bosni se prognozira umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u Bosni sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja.

U subotu 17.07.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će povremeno biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stupnja.

Za nedjelju 18.07.2021. se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.

Žuti meteoalarm upaljen je zbog maksimalne temperature na teritoriji Sarajeva i Tuzle oko 33, a Mostara oko 36 stupnjeva.

Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno - vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!