Logo
Ispiši ovu stranicu

Muzeji Hercegovine pozivaju

Muzeji Hercegovine pozivaju

Europska unija je kroz projekt „Zanimljivi muzeji" podržala osmišljavanje jedinstvene turističke ponude s naglaskom na muzeje u Hercegovini i prekograničnom području Crne Gore, u cilju reklamiranja regije kao multietničke i kulturno raznolikog europskog odredišta. 

Preko 20 muzeja i turističkih organizacija i agencija sudjeluju u osmišljavanju ponude koja će uključivati i seoska područja. Cilj je ostvariti suradnju između muzeja i putničkih agencija, na osnovu koje će agencije osmisliti paket aranžmane s naglaskom na posjete muzejima. Stoga je od 1. do 3. lipnja za 12 turističkih agencija i radnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske organizirana posjeta muzejima u Konjicu, Jablanici, Mostaru i Ljubuškom, tijekom koje se razgovaralo o mogućnostima saradnje. 

"Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, veliko je zanimanje putnika za putovanjima u regiji. Turistički radnici pokušavaju osmisliti i ponuditi nove sadržaje, a nama se učinila posebno zanimljivom sjeverna Hercegovina, koja je kao pojam nešto novo i možda privlačno gostima. Posebno privlačnom je mogu učiniti zanimljivi muzeji za koje nismo doskora ni znali. Pripremamo konkretnu ponudu za naše goste i ovo studijsko putovanje ćemo iskoristiti da s domaćinima dogovorimo pojedinosti ponude",rekao je Siniša Lukač, turistički djelatnik iz Hrvatske, govoreći o značaju promocije i ove posjete.

Zahvaljujući projektu „Zanimljivi muzeji" uskoro se očekuje slični posjet muzejima Crne Gore, kao i njihova promocija.

Poslijednja izmjena danaPetak, 04 Lipanj 2021 14:09
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!