Logo
Ispiši ovu stranicu

Liječnička komora HNŽ: Podržavamo dr. Karlovića, FUCZ ne treba prijetiti nego razgovarati o činjenicama

Liječnička komora HNŽ: Podržavamo dr. Karlovića, FUCZ ne treba prijetiti nego razgovarati o činjenicama

Liječnička komora HNŽ-a oglasila se priopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti.
Povodom prijetnji o pokretanju pravnih procedura protiv prim. mr. sci. Zorana Karlovića, iznesenim od strane predstavnika Federalne uprave civilne zaštite, kojim ga se proziva za uznemiravanje javnosti i iznošenje “lažnih tvrdnji”, dužni smo reagirati i stati u obranu stručnosti, medicinske etike, logike i istine.

lza prim. mr. sci. Zorana Karlovića, pročelnika Odjela za anesteziiu, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, su desetljeća rada i iskustva s najzahtjevnijim bolesnicima, organizacije i upravljanja jednim od najvećih odjela u SKB Mostar, edukacije mladih liječnika, godine rada obilježene stručnošću, znanjem i pridržavanjem etičkih načela u liječenju.

Pružamo punu podršku stavovima prim. dr. Zorana Karlovića o principima suvremenog liječenja u jedinicama intenzivne njege, te pozivamo sve svoje članove da ustraju u obrani medicinske struke i suvremenih spoznaja u liječenju naših bolesnika.

Predstavnike FUCZ molimo da umjesto prijetnjama, razgovaramo objektivnim i pravodobnim iznošenjem činjenica, te uvažavajući stručnost, svi zajedno doprinosimo izgradnji boljeg zdravstvenog sustava i boljim rezultatima liječenja, a time i sticanju povjerenja javnosti, navodi se u otvorenom pismu.

 

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!