Logo
Ispiši ovu stranicu

Roditelji iz zapadne Hercegovine zahtijevaju normalno školovanje svojoj djeci

Roditelji iz zapadne Hercegovine zahtijevaju normalno školovanje svojoj djeci

Sastanak svih koordinatora Inicijative roditelja koji zahtijevaju normalno školovanje iz ZHŽ-a i HNŽ-a, a koji je imao informativno-operativni karakter povodom trenutačnih aktivnosti i onih koje se pripremaju u idućem razdoblju, održan je u utorak u Ljubuškom.

Tisuće potpisanih izjava

Na sastanku je analizirana aktivnost dijeljenja i prikupljanja izjava o odgovornosti roditelja za svoju djecu koja je zbog velikog zanimanja roditelja još u tijeku i koja je produžena za još dva tjedna, piše Dnevni list.

„Brojanje potpisanih izjava još nije kompletirano zbog stalnog priljeva novih, ali vas želimo izvijestiti da se radi o nekoliko tisuća potpisanih izjava. Hvala svim roditeljima na hrabrosti i na ljubavi koju ste pokazali prema svojoj djeci, a ta ljubav treba postati još veća od ljudskog obzira. U tijeku je formiranje odvjetničkog tima koji će sve roditelje potpisnike izjava o odgovornosti i njihova ustavom zajamčena prava zaštititi putem tužbe protiv svih odgovornih za nemjerljivu psiho-fizičku štetu koju su nanijeli djeci i roditeljima, kršeći ustave i zakone te donoseći nezakonito, neodgovorno i nepromišljeno epidemiološke mjere“, priopćeno iz inicijativnog odbora.

Prosvjedni skup

U tijeku je, navode, priprema organiziranja i djelovanja Inicijative roditelja i na prostoru HBŽ-a i SBŽ-a, s ciljem što boljeg i sustavnijeg organiziranja roditelja u svom zalaganju za normalno školovanje djece. Odmah po završetku aktivnosti o prikupljanju izjava o odgovornosti, javnost će biti obaviještena o datumu i mjestu planiranog prosvjednog skupa.

„Iako odgovorni ne uvažavaju pravo i glas roditelja, jamčimo vam da će Inicijativa roditelja uskoro svojim sustavnim i organiziranim djelovanjem učiniti da se roditelje itekako pita i uvažava kad je u pitanju odgoj i obrazovanje njihove djece. Pozivamo i sve roditelje da nam se priključe, odlučno i odgovorno u obrani svojih roditeljskih prava za odgoj svoje djece, koje je država očito uzurpirala“, zaključeno je.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!