Logo
Ispiši ovu stranicu

Održana Sedma Ljubuška biciklijada [foto]

Održana Sedma Ljubuška biciklijada [foto]

Sedma Ljubuška biciklijada koja se vozila danas od središta grada do vodopada Kravica okupila je još jednom biciklističke profesionalce i amatere, ali i turiste koji su se u danas zatekli u Ljubuškom.  

Prijavilo se oko 120 biciklističkih rekreativaca i biciklista Biciklističkog kluba “Ljubuški” i drugih prijateljskih klubova, neki su se nakon dolaska na Kravicu odlučili i okupati pod vodopadom, a organizatori su za sve sudionike osigurali i besplatan ručak na glavnom gradskom trgu.

„Zadovoljni smo odazivom, službeno je 120 biciklista sudjelovalo u biciklijadi i zahvaljujemo se ekipi iz Ureda Vlade ŽZH za Europske integracije, Ivanu Jurilju i Ani Soldo koji su nam pomogli organizirati ovaj događaj“, rekao je nakon manifestacije Josip Ramljak, tajnik biciklističkog kluba Ljubuški.

Biciklijada je zamišljena kao rekreativna vožnja, a organizirana je s ciljem promoviranja cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta, posebno prirodnih i kulturnih ljepota grada Ljubuškog.

„Mi kao klub sve više prepoznajemo vrijednost cikloturizma, pa smo tako danas odveli ekipu na Kravicu, dio ture je išao uz Trebižat, vozilo se desnom stranom Trebižata, od Žabara do same Kravice i svi koje sam pitao su bili stvarno oduševljeni rutom“, dodao je Ramljak.

Među onima koji su se prijavili na ovaj događaj bio je i par iz Belgije, a oni su nakon biciklijade podijelili svoje dojmove za Radio Ljubuški.

„Bilo je zaista lijepo, svi su bili nasmiješeni, uvijek spremni pomoći. Vidjeli smo najstariji muzej ovdje, kulu na brdu, a na kraju smo završili na vodopadu Kravica  gdje smo se i okupali. Bio je ovo zaista lijep dan“, rekli su nam.

Biciklijada je održana u okviru projekta prekogranične suradnje “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, financiranog od strane Europske unije.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!