Logo
Ispiši ovu stranicu

Gradsko vijeće: Dodijeljena javna priznanja, usvojen program rada, nastavak potpore kulturi i športu, subvencije privatnim vrtićima…

Gradsko vijeće: Dodijeljena javna priznanja, usvojen program rada, nastavak potpore kulturi i športu, subvencije privatnim vrtićima…

Gradsko vijeće Grada Ljubuškog jednoglasno je usvojilo Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2021. i nagrade Grada Ljubuškog za životno djelo dodijelilo dr. Ivi Bubalo i dr. Luki Pavloviću.

Tijekom pojave koronavirusa, njih dvoje se nesebično stavilo na raspolaganje i dalo veliki doprinos u liječenju Ljubušaka.

Oni su doktori koji čitav svoj radni vijek služe svim građanima Ljubuškog, a i šire. Vrhunski profesionalci u svom poslu, a zadnje dvije godine, u svim ovim nedaćama s Covid-19 koje su nas snašle, pokazali su se na visini zadatka iako imaju i veći broj godina, jer dr. Iva je već u mirovini, a i dr. Luka se također primiče mirovini. Ništa ih nije spriječilo da nastave biti na usluzi svom našem stanovništvu. Ja sam sretan što je povjerenstvo donijelo tu odluku i apsolutno sam u uvjerenju da je njih dvoje to zaslužilo – kazao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Na dnevnom redu XIII. sjednici Gradskog vijeća, održanoj u petak u Kulturnom centru, bilo je 22 točke, a sve one o kojima su vijećnici glasovali usvojene su jednoglasno.

Usvojen je Program rada Gradskog vijeća za 2022. godinu, Odluka o organizaciji taksi prijevoza za 2022. godinu na području grada Ljubuškog, kao i odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava za projekte iz područja kultura i športa.

Podsjetimo, 2021. godine po prvi put su provedeni javni pozivi za projekte iz kulture i športa, što je naišlo na veliko odobravanje kako športskih klubova, tako i udruga koje djeluju jer na ovaj način mogu lakše planirati i realizirati svoje aktivnosti tijekom godine.

Kako je istaknuo gradonačelnik Markotić, sredstva iz prošle godine su isplaćena svim dobitnicima, a već sljedeći tjedan će biti objavljeni javni pozivi za ove namjene.

Ponovno ide natječaj i radi transparentnosti, a i radi toga da voditelji klubova i udruga koji svojim radom obogaćuju kulturni i sportski život Ljubuškog da već na početku godine mogu znati skojim sredstvima mogu raspolagati. Pozivam sve športske klubove i udruge, koje smatraju da bi zbog onog što rade trebali dobiti sredstva da se prijave, a povjerenstvo će obaviti bodovanje i dodijeliti ta sredstva – rekao je.

Između ostalih, usvojena je i odluka o izmjeni Odluke o reguliranju parkiranja na urbanom području Grada Ljubuškog, Odluka o objavi javnog natječaja za imenovanje članova Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški, Odluka o subvenciji za privatne dječje vrtiće na području Grada Ljubuškog.

Subvencioniranje privatnih vrtića započelo je prošle godine u sklopu demografskih mjera koje Grad Ljubuški provodi, a sve u cilju olakšavanja roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće.

80.000 KM podijeliti će privatni vrtići koji ispune uvjete po objavljenom javni pozivu. Na taj način im pomažemo, kako bi i oni snizili svoje cijene, odnosno da ne bude prevelika razlika između cijena Gradskog vrtića i privatnih vrtića – pojasnio je gradonačelnik Vedran Markotić.

IMG_5218.JPG

IMG_5189.JPG

IMG_5167.JPG

IMG_5187.JPG

IMG_5204.JPG

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!