Logo
Ispiši ovu stranicu

GVLJ: HDZ BiH 20 mandata, čeka se još 600 glasova

GVLJ: HDZ BiH 20 mandata, čeka se još 600 glasova

Dok je kandidat HDZ-a BiH za gradonačelnika Vedran Markotić matematički potvrdio svoju pobjedu, političke stranke u Ljubuškom još uvijek čekaju konačne rezultate izbora kako bi se znalo tko točno ulazi u Gradsko vijeće,

budući da je moguće da će doći do izmjena u odnosu na trenutne rezultate, posebice što se tiče imena kandidata koji ulaze u Gradsko vijeće.   

Podsjetimo, Središnje izborno povjerenstvo je priopćilo da će utvrđeni izborni rezultati uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovitih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu, rezultati glasovanja iz inozemstva, putem mobilnih timova i rezultati glasovanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Trenutno je, prema preliminarnim podacima sa web stranice SIP-a, obrađeno 100 posto glasova sa 42 redovna biračka mjesta u Ljubuškom, a prema ovim neslužbenim rezultatima, većinu u Gradskom vijeću će imati HDZ-a BiH, gdje će osim njih participirati još samo dvije političke opcije.

Prema zasad objavljenim rezultatima, HDZ-u BiH koji trenutno ima 6.349 glasova bi tako pripalo velikih 20 mandata, HDZ 1990 sa svojih 1.352 glasa osvaja četiri mandata, a koalicija Hrvatske stranke prava BiH, HSP-a BiH i HSP dr. Ante Starčević BiH jedan mandat sa osvojena 433 glasa.

Ipak, budući da se još uvijek imaju objaviti cjelokupni rezultati koji uključuju glasove iz dijaspore, biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu i glasove mobilnog tima, jasno je kako je moguće da će doći do promjena.

To se posebno odnosi na rezultate preferencija za pojedince na listama, tako da je moguće da će biti promjena u imenima kandidata koji će ući u gradsko vijeće.

Nakon što se obradi novih oko 600 glasačkih listića koji se prebrojavaju u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, moglo bi doći do eventualnih promjena na listi HDZ-a BiH budući da su razlike među kandidatima vrlo male, dok u drugim strankama ne očekuju značajnije promjene što se tiče poretka na listama.  

Pogledajte trenutno stanje na listama

Pratite rezultate OVDJE

https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/?resId=27&langId=3#/9/171/0/0

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 17 Studeni 2020 19:22
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!