Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubuški među najpoželjnijim top bh. destinacijama za odmor

Ljubuški među najpoželjnijim top bh. destinacijama za odmor

Područje Ljubuškog jedan je od istinskih skrivenih bisera kako prirode, tako i kulturno povijesnih spomenika u BiH.

Na samo petnaestak minuta od Međugorja, čuvenog svetišta vrijednog posjete ma kojih uvjerenja bili, Ljubuški će vam ponuditi i vodopad Kravica, kao i Park prirode Koćuša.

Kao i obično kada se nađete u Hercegovini, pripremite se da budete dobro dočekani i da uživate u svim čulima, predivnim vodopadima, ali i delicijama ovih krajeva. U ovom kraju prave se nadaleko čuvena vina od autohtonih sorti grožđa kao što su "žilavka" i "blatina", koja možete probati u brojnim obiteljskim podrumima i vinarijama.

Preporučujemo vam da iskoristite priliku i posjetite samostan Svetog Ante Padovanskog na Humcu kod Ljubuškog. Ovdje se nalazi najstariji muzej u BiH koji postoji od 1884. godine. Za ljubitelje prirode i avanture potpuno iznenađenje biti će adrenalinski Park prirode "Peć Mlini" na području susjednih Gruda u kojem se nalazi fascinantna Ravlića pećina, kao i najduži zip-lajn u BiH, dug oko kilometar, kao i nevjerovatno strma staza za uspon, kategorirana kao jedna od najzahtjevnijih na svijetu.

Odmoriubih.ba vam preporučuje smještaj u hotelima "Bigeste" u Ljubuškom, "Adria centru Koćuša" ili tradicionalnim kamenim kućama.

Što god izabrali, nećete pogriješiti!

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 26 Travanj 2021 11:56
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!