Logo
Ispiši ovu stranicu

HKUD Studenčica Božićnim koncertom proslavila 20 godina rada

HKUD Studenčica Božićnim koncertom proslavila 20 godina rada

Sada već daleke 2001. godine oformljeno je Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Studenčica“ s idejom oživjeti, njegovati i čuvati hrvatsku narodnu i crkvenu kulturnu baštinu, a sinoć su, nakon svete mise na blagdan Nevine dječice, proslavili 20 godina uspješnog rada cjelovečernjim Božićnim koncertom u Pastoralnom centru u Studencima.

Bila je to prava smotra tradicijskog pjevanja, sviranja, izvođenja raznih plesova.

Uz razne sekcije „Studenčice“ večer su obogatili gosti iz Mostara i Posušja, HKUD “Fra Petar Bakula” Posušje i Tamburaški orkestar Mostar.

Na samom početku koncerta okupljenima se obratio studenački župnik don Ivan Perić, koji je prethodno predvodio misu s blagoslovom djece, a tom prilikom je poručio kako mu je drago da „Studenčica“ ovakvim manifestacijama promiče kršćansko druženje i zajedništvo.

A na koncertu se imalo što vidjeti, sve je krenulo nastupom velikog zbora koji je uz pratnju tamburaškog orkestra izveo pjesmu „Svim na zemlji“ po kojoj koncert nosi i ime, a kroz večer su se na pozornici izmijenjali mladi i stari izvođači.

Upravo najmlađi Studenčani su najviše oduševili okupljene svojim igrokazom, pobrali su ogroman pljesak svojim simpatičnim recitacijama, a dvoranom su se orile ovacije i za vrijeme natjecanja u pjevanju gange gdje su se Studenčani prijateljski nadmetali sa Posušanima.

U jednom trenutku svoje umijeće na guslama pokazao je i Željko Keža. Nezaobilazni su bili nastupi i Studenačkih bećara, kao i ženske pjevačke skupine „Izvor“, a da straha za budućnost nema pokazale su mlade sekcije „Studenčice“ koje su izvele par tradicionalnih plesova.

Pri kraju službenog dijela večeri predsjednik HKUD-a Studenčica Rade Luburić je održao govor o bogatoj povijesti društva, te se zahvalio svima koji su ih podržavali, a potom je sve pozvao na druženje uz domjenak.

I tu je bilo veselo, pjevalo se i sviralo do kasno u noć, a za Studenčane su gosti iz Posušja pripremili posebno iznenađenje, uručili su im veliku tortu kao dar za 20 godina djelovanja. Tortu su zajedno predsjednici Studenčice i HKUD-a „fra Petar Bakula“ Rade Luburić i Gabrijela Širić, prerezali i podijelili gostima.

Najmlađi Studenčani su pri kraju večeri dobili prigodne poklone.

U audiozapisu poslušajte što je za Radio Ljubuški rekao Rade Luburić, predsjednik HKUD-a Studenčica.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 29 Prosinac 2021 11:15
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!