Logo
Ispiši ovu stranicu

Na Humcu održan koncert Gospi u čast

Na Humcu održan koncert Gospi u čast

„Pjevanje je izraz radosti i, ako mislimo na to s malo više pozornosti, izraz ljubavi. Božji narod okupljen na slavlje pjeva pohvale Bogu. Crkva je kroz svoju povijest stvorila, i još uvijek stvara, glazbu i pjesme koje sačinjavaju baštinu vjere i ljubavi koja se ne smije izgubiti“, kazao je sveti Augustin u jednoj svojoj glasovitoj propovijedi.

Upravo pjesmom, Blaženoj Djevici Mariji u čast, kojoj je posvećen mjesec svibanj, Mješoviti župni zbor „Sv. Ante“ s Humca, Dječji zbor „Radost“ i klapa „Benedictus“, unijeli su radost u srca svih župljana počastivši ih koncertom „Mariji, svibnja kraljici“.

„Gospe, ribara težaka“, „Salve, Regina coelitum“, „Ljiljane bijeli“, „Divan je Bog“, „Dajte mi sladak pjev“, „Zdravo, Marijo, sjajna zornice“, samo su neke od pjesama izvedenih u staroj crkvi sv. Ante na Humcu, koja je odisala posebnim glazbenim ozračjem.

Bila je to prigoda i da humački župnik fra Ljubo Kurtović uputi zahvalu zborovođi prof. Zdenku Vištici i svim pjevačima za besprijekoran nastup.

Koncert je zaključen zajedničkom izvedbom pjesme „Došli smo ti, Majko draga” koja se pjeva diljem svijeta na raznim jezicima.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!