Logo
Ispiši ovu stranicu

Petra Jelčić: Poticaj od Grada Ljubuškog od iznimne je važnosti za žene koje žele pokrenuti vlastiti posao

Petra Jelčić: Poticaj od Grada Ljubuškog od iznimne je važnosti za žene koje žele pokrenuti vlastiti posao

Među sedam dobitnica novčanih sredstava od Grada Ljubuškog za realizaciju poslovnih ideja je i Petra Jelčić, vlasnica brenda Looney Spoony, koja se bavi izradom personaliziranog pribora za jelo.

Na početku je to za nju bio samo hobi, a danas iz njezine kreativne radionice izlaze maštovite rukotvorine kojima se osobito raduju najmlađi.

Lakši uvjeti za rad

-Na ideju da se bavim ovim poslom došla sam iz čiste potrebe da djeci u svojoj okolini poklonim nešto što će im reći da ih poznajem i na njih mislim te kako to nije neka igračka koju ima svatko. Nakon što se glas o mojim rukotvorinama brzo proširio, potražnja je rasla iz dana u dan. Upravo zbog toga sam odlučila posvetiti se ovome kao svojoj primarnoj djelatnosti te uz pomoć Grada Ljubuškog pokrenuti posao u pravom smislu te riječi. Iako živimo u izazovnom vremenu, odvažila sam se na ovaj korak, prvenstveno jer vjerujem u svoj rad i zasigurno je lakše sve realizirati kad znam da imam potporu grada u kojem namjeravam ostati. Sredstva u iznosu od 8.571 KM koja ću dobiti zajedno s još šest mojih vrijednih sugrađanki, pomoći će mi da opremim radni prostor i opremu uz koju ću raditi brže, bolje i kvalitetnije. Ovaj poticaj od iznimne je važnosti za nas žene, mame, koje smo odlučile pokrenuti vlastiti posao. Mogu slobodno reći kako je Grad Ljubuški u više područja osigurao uvjete koji nam značajno olakšavaju rad, rekla je Jelčić za Dnevni list.


Svoje rukotvorine objavljuje na društvenim mrežama, gdje je dostupna za sva pitanja i narudžbe, a koje joj uvelike pomažu pri ostvarenju kontakta s potencijalnim kupcima.
-To je idealan način za razvoj poslovnih aktivnosti, jer nisam ograničena na područje grada i  županije, nego i na tržište regije i svijeta. Dio sredstava ću svakako uložiti u marketinšku kampanju i tako doći do nove mreže klijenata, istaknula je Jelčić.



Unikatni komadi

Trenutačno su najtraženiji setovi za jelo za djecu, s njima omiljenim likovima i imenima. A najveća inspiracija našoj sugovornici su vlastita djeca i želje vjernih kupaca koji je svaki put iznenade idejama za koje očekuju da će ih provesti u djelo. U izradi, dalje nam je kazala, koristi polimernu glinu, odnosno masu za modeliranje koja se peče i nakon toga je spremna za upotrebu.
-Svaki komad se izrađuje ručno, bez kalupa, i kao takav je unikatan i neponovljiv. Vrijeme izrade je dosta individualno i ovisi o složenosti, motivu, kao i o mom trenutnom raspoloženju. Ne ide uvijek glatko, a za neki set srednje veličine potrebno je otprilike nekoliko sati rada. Mogu reći kako se sve više cijeni originalan ručni rad, jer su ljudi prezasićeni istim stvarima iz masovne proizvodnje, navela je Jelčić.


Ovim putem je poručila svim ženama koje imaju poslovnu ideju da budu hrabre te da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti.

-Nije uvijek lako, ali znajte da ste u velikoj prednosti kada možete same kreirati svoj radni dan i raspored. Živimo u vremenu u kojem je izuzetno lako, ako nudite kvalitetne proizvode, doći do brojnih ljudi. Tu mogućnost treba iskoristiti, zaključila je Jelčić.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 20 Prosinac 2022 12:13
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!