Logo
Ispiši ovu stranicu

Odvjetnik Ivan Herceg izabran za novog predsjednika Udruge „Vojvoda don Ivan Musić“ iz Ljubuškog

Odvjetnik Ivan Herceg izabran za novog predsjednika Udruge „Vojvoda don Ivan Musić“ iz Ljubuškog

Dan prije 19. lipnja, datuma na koji je u blizini Gabele 1875.,

pod vodstvom svećenika Ivana Musića izbio Hercegovački ustanak, Udruga „Vojvoda don Ivan Musić“ iz Ljubuškog održala je svoju 17. redovnu Skupštinu, ali i petu po redu izbornu Skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran odvjetnik Ivan Herceg.

Na Skupštini, koja je održana danas u hotelu Bigeste, bilo je govora o aktivnostima u proteklom razdoblju, o budućim planovima, a izneseni su i usvojeni izvještaji o radu i financijski izvještaj, te su izabrani članovi tijela udruge, predsjednik Skupštine, predsjednik Udruge, članovi Upravni i Nadzorni odbora te tajnik.

Na dnevnom redu bilo je ukupno 11 točaka, a nakon utvrđivanja kvoruma, usvajanja dnevnog reda i izbora radnog predsjedništva, članovi udruge su odali počast minutom šutnje nedavno preminulom članu Upravnog odbora Ivici Vučiću, koji se, kako je rečeno, neumorno zalagao za udrugu i pomagao je u brojnim aktivnostima.

Dosadašnji predsjednik Ivan Bebek je tijekom iznošenja izvještaja o radu Udruge za razdoblje od 3. srpnja i prošle sjednice, do današnjeg datuma, istaknuo kako radom mogu biti i više nego zadovoljni.

„U proteklih godinu dana imali smo dvije promocije, jedne dopunjene i promociju jedne u ovom razdoblju tiskane knjige. Obje knjige vezane su za Hercegovački ustanak. Prošle godine najavili smo tiskanje drugog dopunjenog izdanja knjige „Hercegovački ustanak 1875–1878 godine: Akteri, istine i zablude“ čiji je autor naš tajnik Dušan Musa i ono je održano. Održane su i dvije promocije. Prva u Čapljini 5. kolovoza, a druga u Ravnom 20. kolovoza. Obje prezentacije su bile uspješne u smislu prezentacije Hercegovačkog ustanka i njegovih aktera“, sumirao je Bebek rezultate u prošloj godini, te je dodao kako veseli to što su ostvarili suradnju s izdavačkom kućom Synopsys.

“Suradnja s Synopsysom je bila interes, kako bi za naša izdanja odškrinuli vrata Hrvatske”, rekao je. 

Tajnik Dušan Musa mu se zahvalio na dugogodišnjem uspješnom vođenju udruge.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!