Logo
Ispiši ovu stranicu

Župa Vitina svečano proslavila Malu Gospu

Župa Vitina svečano proslavila Malu Gospu Helena Paradzik

Središnje euharistijsko slavlje predslavio je mladomisnik fra Marko Bandić u konecelebraciji sa četiri svećenika među kojima su bili župnik fra Željko Grubišić i župni vikar fra Petar Ljubičić.

U prigodnoj propovijedi fra Marko je govorio o tome kako se Bog uvijek objavljuje malenima i poniznima te o njegovom bezgraničnom praštanju. Rekao je kako treba zahvaljivati Gospodinu na svemu onako kako je to radila Blažena Djevica Marija svojim životom i hvaliti ga kao što je ona to učinila u svom hvalospjevu Veliča. Završno je pozvao vjernike da se ugledaju na Mariju i snagu njene vjere.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik fra Željko zahvalio je vjernicima što su se odazvali u velikom broju i sudjelovali u proslavi suzaštitnice, a posebno je zahvalio fra Marku na ohrabrujućim riječima i savjetima kako dostojno i ispravno živjeti .

Vrijedno je spomenuti da su se vjernici za proslavu Male Gospe  pripremali trodnevnicama koje su predvodili: fra Robert Jolić i fra Andrija Majić, mladomisnik.

Inače, župa u Vitini za svog zaštitnika ima, u našim krajevima, slabo poznatog sveca Paškala Bajlonskog, poniznog franjevačkog brata iz 16. stoljeća koji se još naziva serafom euharistije. Za svoju sužaštitnicu odabrali su Malu Gospu čijem se zagovoru utječu ne samoVitinjani već i hodočasnici iz drugih župa.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!