Logo
Ispiši ovu stranicu

Proslavljen Stipandan na Hardomilju [foto]

Proslavljen Stipandan na Hardomilju [foto]

Sinoć je na Hardomilju proslavljen blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, zaštitnika tog mjesta kome je i posvećena crkva na Hardomilju.

Veliko mnoštvo Hardomiljčana, domaćih i onih koji su pristigli sa svih strana svijeta te ostalog vjerničkog puka, ispunilo je prostor ispred crkve na Starom Hardomilju kako bi slavili svetu misu koju je predvodio don Kruno Boras. Koncelebriralo je više svećenika.

Don Kruno je u propovijedi poručio kako se trebamo ugledati na sv. Stjepana.

„To negdje uvijek u čovjeku postoji da kaže; „ja bih ono čega nema“, a Bog nam je sve dao. Dao nam je svoje zapovijedi. Dao nam je svete sakramente, dao nam je sakrament pomirenja, dao nam je sakrament svete Euharistije. Sve nam je dao i sve mi to imamo, i sve mi to konzumiramo, ali u životu nam fali ono jedno, a to je ono što je sveti Stjepan imao. To je misao na Boga. Zato dvije rečenice koje čujemo iz njegovih usta govore zapravo o cijelome njegovom životu. Prva je; „Gospodine primi Duh moj“. Duh je jedini važan, duša je važna, i drugo što je rekao; „ne uzmi za grijeh ovo što mi čine“. To zapravo nama treba biti jedino u životu na pameti i tako treba živjeti, ništa drugo i ništa više“, poručio je don Kruno.

Nakon svete mise na vanjskoj pozornici ispred groblja i hardomiljske crkve upriličen je kulturno zabavni program na kojem je nastupilo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo sv. Ante s Humca, a Hardomiljčani i njihovi gosti su se družili uz jelo i piće za stolovima ispred groblja.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!