Logo
Ispiši ovu stranicu

Projekt “Obroci za sve” osigurat će hranu za 200 Ljubušaka

Projekt “Obroci za sve” osigurat će hranu za 200 Ljubušaka

Projektom “Obroci za sve” Grad Ljubuški još jednom pokazuje opredjeljenje za posebnu brigu i skrb o najugroženijim kategorijama stanovništva.

U projektu, kojem je nositelj Centar za socijalni rad Ljubuški, sudjeluju Crveni križ Ljubuški, Grad Ljubuški, Udruga “Marijine ruke” te župa Humac, a cilj je svakodnevno osigurati besplatne obroke za 200 starih, nemoćnih i socijalno ugroženih osoba, piše Večernji list BiH.

Višemilijunski projekt

Prema riječima Viktora Grbavca, ravnatelja Centra za socijalni rad Ljubuški, u tijeku su radovi na pripremi objekta u kojem će uskoro biti montirana velika profesionalna kuhinja.

Kuhinja će se nalaziti u prostorijama Crvenog križa Ljubuški u Ulici dobrovoljnih darivatelja krvi, a u njoj će se za početak pripremati 200 obroka svaki dan u tjednu osim nedjeljom, objašnjava Grbavac.

Nakon što djelatnici kuhinje pripreme i spakiraju hranu u za to odgovarajuće posude, djelatnici Crvenog križa Ljubuški i volonteri će u nekoliko timova obroke razvoziti po punktovima u svim mjesnim zajednicama. Na taj način osigurat će se da hrana dođe do svakog korisnika koji iskaže potrebu za tim, odnosno do osoba koje se nalaze u kategoriji socijalno ugroženih skupina.

Konačan popis korisnika bit će poznat nakon što se usuglase evidencije Centra za socijalni rad Ljubuški, Crvenog križa Ljubuški i župe Humac, objašnjava Grbavac. Inače, riječ je o višemilijunskom projektu koji je jedinstven na području ŽZH, a spomenute institucije i udruge ugovor o provedbi projekta će potpisati na pet godina, s mogućnošću automatskog produljenja.

Pomoć u pandemiji

U ugovoru će biti jasno propisane obveze svakog od sudionika u ovom hvalevrijednom projektu. Treba napomenuti kako je ideja za projekt “Obroci za sve” nastala tijekom prošlogodišnjeg lockdowna izazvanoga pandemijom koronavirusa, kada se vidjelo koliko je starijih i nemoćnih osoba zatražilo usluge volontera Crvenog križa.

Naime, tijekom tih mjeseci volonteri Crvenog križa stavili su se na raspolaganje svim stanovnicima ovog grada koji nisu bili u mogućnosti otići do trgovina, ljekarni… I ovaj projekt “Obroci za sve” zamišljen je na sličnom načelu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!