Logo
Ispiši ovu stranicu

Stalnu socijalnu pomoć koristi 150 ljubuških obitelji

Stalnu socijalnu pomoć koristi 150 ljubuških obitelji

Centar za socijalni rad Ljubuški posvećen je, između ostalog, i socijalnoj zaštiti odraslih osoba koje nisu sposobne za rad te ne mogu osigurati potrebna sredstva za život.

Jedna je to od više različitih djelatnosti kojima stručni djelatnici Centra pristupaju sukladno zakonskim propisima i u skladu s propisima struke, a u cilju unaprjeđenja pružanja usluga njihovim korisnicima.

Niz zahtjeva

Prema izvješću o radu ove ustanove u 2020. godini, kada je riječ o spomenutoj kategoriji, stalnu socijalnu pomoć od 100 KM koristilo je 150 obitelji (51 sukorisnik) kojima je za 11 mjeseci izvještajne godine isplaćena socijalna pomoć u iznosu od 177.760 KM, dok dugovanja za prosinac iznose 15.530 KM.

Prema Gradskoj upravi Ljubuški upućeno je, pak, 169 zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć, a svaki od tih zahtjeva je realiziran, jednako kao i 4 zahtjeva upućena Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a. Kako se navodi u izvješću, realizirano je i 8 zahtjeva za plaćanje troškova sahrane za korisnike stalne socijalne pomoći, piše Dnevni list.

Izdana je i 121 potvrda za ostvarivanje građanskih prava te 69 preporuka za ostvarivanje humanitarne pomoći.

Pojedinačno savjetovanje

Za priznavanje prava na stalnu socijalnu pomoć za 11 osoba vodio se upravni postupak, što uključuje prikupljanje potrebne dokumentacije, suradnju s povjerenicima mjesnih zajednica i izlazak na teren. Svaki od tih postupaka, kako stoji u izvješću, pozitivno je riješen.

Djelatnici Centra pružali su i niz drugih usluga korisnicima pomoći u ovoj kategoriji, a to su: savjetodavni rad, pojedinačno savjetovanje odraslih u rješavanju partnerskih, roditeljskih i drugih problema, pomoć u ostvarivanju određenih prava u drugim institucijama, pomoć pojedincima i obiteljima u krizi…

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!