Logo
Ispiši ovu stranicu

GSS Ljubuški u akciji čišćenja jame Bubalove njive

GSS Ljubuški u akciji čišćenja jame Bubalove njive

GSS Ljubuški vodi akciju čišćenja jame ‘Bubalove njive’. Sve je počelo prije godinu dana kada je, u sklopu svojih istraživanja Speleološko društvo “Herceg” iz Mostara, istražilo i dokumentiralo ovu jamu na lokalitetu Bijača u Ljubuškom.

Naime, nekoliko članova društva, koji su ujedno i članovi postaje GSS-a Ljubuški, pokrenuli su projekt čišćenja jame od godinama nagomilavanog otpada.

-Znajući da je naše područje bogato podzemnim vodama, te zbog uočenog protjecanja vode kroz jamu, smatramo da zatečena količina otpada čini ekološku štetu ne samo za nas, nego i za šire područje, naveli su iz GSS-a Ljubuški.

Ovu projektnu inicijativu podržali su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Raiffeisen Bank BiH.

-Hvala vam! Vi ste nam omogućili osnovnu opremu potrebnu za početak čišćenja. S obzirom na veličinu projekta, potrebni su nam dodatni resursi za njegovu potpunu realizaciju. Ako mislite da nam možete pomoći na bilo koji način, javite nam se u inbox ili na broj: 063 736 868, koordinator projekta. Nastavak projekta pratite na našim Instagram i Facebook stranicama, poručili su iz GSS-a Ljubuški.

U sklopu svojih istraživanja Speleološko društvo "HERCEG", Mostar je prije godinu dana istražilo i dokumentiralo jamu "...

Objavljuje Gorska služba spašavanja LjubuškiPonedjeljak, 1. ožujka 2021.
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!